Poșta Română va distribui pașapoartele către persoanele fizice, din 1 aprilie

Pașapoarte
Pașapoarte

Începând cu data de 1 aprilie, Poșta Română va distribui pașapoartele către persoane fizice, în urma câștigării unui contract cu o valoare estimată de 495.000 de lei, informează, miercuri, Compania Națională "Poșta Română'.

Poșta Română va expedia, la domiciliu, până la 45.000 de documente de călătorie, pe durata a doi ani.

CNPR a participat, la începutul lunii februarie a acestui an, la procedura de cerere de oferte organizată de Direcția Generală de Pașapoarte, acțiunea având ca obiect achiziționarea de servicii de curierat, în baza HG 1087/2013, pentru distribuirea pașapoartelor către persoane fizice, informează Agerpres.

Modalitatea de desfășurare a procedurii a fost online, iar competitorii Poștei Române au fost două dintre cele mai mari companii private de curierat din România.

Citește și: Poșta Română. Bpost, operatorul belgian de servicii poștale, va cumpăra acțiunile companiei

"Poșta Română a arătat, încă o dată, că poate să concureze agresiv cu operatori de top pe piața de curierat, iar câștigarea acestui contract este încă un argument în acest sens. La începutul verii se va împlini un an de când o nouă echipă de management încearcă să pună această companie pe o linie strategică generatoare de profit, cu proiecte inedite pentru un operator de stat. Cred că este momentul ca Poșta Română să impună proiecte îndrăznețe și să intre, fără complexe, în competiția cu firmele private. Planul de investiții gândit pentru acest an, odată implementat, cu siguranță ne va susține în acest demers', a precizat directorul general al Poștei Române, Alexandru Petrescu.

Potrivit acordului-cadru ce va fi semnat, valabil pe o perioadă de 24 de luni, fiecare expediție va fi asigurată, în proporție de 100%, cu suma de 300 de lei. Poșta Română va pune la dipoziția destinatarului o metodă de verificare online a statusului expedierii și va trimite un mesaj telefonic cu data livrării. De asemenea, operatorul va informa destinatarul și cu privire la taxele percepute pentru acest serviciu. Prin derularea acestui contract, Poșta Română respectă legislația privind protecția datelor cu caracter personal, urmând să expedieze între 22.500 și 45.000 de pașapoarte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel