EXCLUSIV  PNRR. Cristian Buşoi: Cel mai mare conflict greu de evitat. În final, vom convinge Comisia Europeană

Europarlamentarul Cristian Buşoi a explicat, într-un dialog cu Claudia Ţapardel, la emisiunea săptămânală ”Din Culisele Europei”, despre PNRR şi care va fi rezultatul negocierilor dintre Guvernul României şi Comisia Europeană. 

"Nu e doar situaţia României. Există discuţii complicate şi cu alte ţări UE. Au existat anumite contacte informale între actualul ministru al Investiţiilor şi Fondurilor Europene şi oficiali ai Comisiei Europene pe un draft de lucru care a trecut, într-o primă lectură, la acea vreme, în Guvern.

Cred că cel mai mare conflict greu de evitat între ce vrea România şi ceea ce e posibil a se finanţa conform priorităţilor europene este acela că România are nişte nevoie pe care poate alte ţări ale Uniunii Europene nu le au. Cred că, în final, vom convinge Comisia Europeană să facem un mix, un echilibru între priorităţile strategice foarte importante şi partea de digitalizare care va fi foarte importantă.

Cu siguranţă vom avea un program în final aprobat de CE şi mizez şi spun aici că va fi un mix. Poate nu ni se vor aproba toate lucrările de infrastructură, poate nu ni se vor aproba toate nevoile în ceea ce priveşte sistemul de irigaţii de exemplu, dar nici nu va fi un plan care nu va ţine cont de aceste realităţi", a declarat, la DC News TV, Cristian Buşoi.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel