PNRR. Corina Crețu: Planul României nu prevede recuperarea decalajelor între regiuni

Corina Creţu a vorbit despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă trimis de către România la Bruxelles. 

 

"România a trimis la Bruxelles, în sfârșit, Planul Național de Redresare și Reziliență. Suntem a 22-a țară care a făcut acest lucru, după ce Guvernul României a trebuit să refacă de două ori PNRR-ul. Îmi pare rău că, în ciuda tuturor apelurilor venite atât dinspre mine, cât și din partea altor experți de la nivelul UE, dezvoltarea acestui document a rămas netransparentă. Din ceea ce se cunoaște în spațiul public, o mare problemă a PNRR este aceea că nu prevede recuperarea decalajelor care există în acest moment între regiunile țării.

E o primă sursă de nemulțumire din partea multor autorități locale. Vom vedea, însă, cum arată concret PNRR-ul în momentul în care va fi dat publicității - ceea ce sper să se întâmple cât mai curând.Așadar, astăzi Consiliul European a primit în mod oficial notificări din partea tuturor Statelor Membre privind Planurile Naționale de Redresare și Reziliență - ceea ce permite Comisiei Europene să se împrumute în numele Uniunii Europene pe piețele de capital.

Comisia Europeană va examina, în următoarele două luni, toate Planurile Naționale de Redresare și Reziliență, ultima etapă fiind cea a aprobării în Consiliul European. Tot începând de azi, Comisia lansează procesul de emitere a datoriilor prin reunirea marilor bănci internaționale și europene, iar emiterea de titluri de valoare va avea loc în această lună", transmite Corina Creţu printr-un mesaj publicat pe Facebook.

Mai sunt şi alţi bani de cheltuit de către ţara noastră

"Romania mai are de cheltuit 14 miliarde euro 2014-2020, așteaptă evaluarea Planului de Redresare și Rezilenta(29,2 miliarde euro) și ar trebui sa accelereze Programele Operaționale pentru perioada 2021-2027 (28 miliarde euro Politica de Coeziune + 20 miliarde pentru agricultura). A rata aceste șanse înseamnă a condamna România la menținerea decalajelor istorice care încă există între noi și alte state europene, precum și în interiorul țării, între regiuni și județe", subliniază europarlamentarul Pro România Corina Creţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel