EXCLUSIV  PNRR, ce urmează. Bușoi: E important să fie proiecte ce pot fi terminate în următorii patru ani, altfel există un risc

Cristian Bușoi  Foto: Crișan Andreescu
Cristian Bușoi Foto: Crișan Andreescu

Cristian Bușoi, europarlamentar, în cadrul dezbaterii online „PNRR-urgențe pentru sistemul național de sănătate”, a vorbit despre proiectele ce urmează a fi finanțate.

„Există proiecte deja avansate. În continuare, sunt multe autorități județene, sau locale, sau manageri de spital, dacă vorbim despre rețeaua Ministerului Sănătății, care pregătesc anumite documentații. Va fi un concurs de proiecte și, în final, vom vedea câte dintre ele vor putea fi finanțate. Este foarte important să fie proiecte care pot fi terminate în următorii patru ani, plus perioada de grație, pentru că altfel există un risc să pierdem cel puțin 30 la sută din banii alocați în PNRR”, a explicat Cristian Bușoi, europarlamentar.

„În spatele acestor obiective, sunt multe alte documente. De exemplu, toate spitalele au trimis planuri, anumite bugete orientative. Există deja și pentru centrele multifuncționale o documentație destul de serioasă. Dacă ne uităm la partea de energie, eu sunt puțin dezamăgit, pentru că avem totuși o componentă prea mică ca și buget din PNRR. Ar trebui ca energia să ocupe un rol mai important. Partea de digitalizare este relativ bine acoperită. Avem investiții în sănătate. Sunt foarte ok și împăduririle”, a subliniat Cristian Bușoi. 

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online „PNRR-urgențe pentru sistemul național de sănătate”, eveniment organizat de trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DCNews, DCMedical, DCBusiness, StiriDiaspora.ro, DefenseRomania.ro, Spectacola.ro și DCNewsTV.

VEZI ȘI: Bușoi: Vestea bună e că avem 3 miliarde euro pentru sănătate! România, două direcții majore. URGENȚĂ ABSOLUTĂ ACUM

PNRR-urgențe pentru sistemul național de sănătate, dezbatere la DC News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel