EXCLUSIV  Bușoi: Vestea bună e că avem 3 miliarde euro pentru sănătate! România, două direcții majore. URGENȚĂ ABSOLUTĂ ACUM

Cristian Bușoi  Foto: Crișan Andreescu
Cristian Bușoi Foto: Crișan Andreescu

„Vestea bună este că avem 3 miliarde euro pentru sănătate!”, transmite Cristian Bușoi, europarlamentar.

„Odată cu 2021, ne așteptăm ca mai multe țări europene să folosească bani europeni și pentru a investi în sănătate. România o va face pe două direcții. O direcție va fi programul operațional sănătate, pentru care există un prim draft de lucru încă de anul trecut. Va fi finalizat în perioada următoare. Mai este și componenta sănătate în interiorul PNRR, plan care a fost prezentat Guvernului într-o primă lectură. Trebuie trimis până la sfârșitul lunii aprilie Comisiei Europene, PNRR fiind o urgență absolută în acest moment. E și un timp de implementare mai scurt, patru ani”, a explicat Cristian Bușoi. 

„Sunt de acord că trebuie să avem cancerul drept prioritate absolută. E adevărat că nu este amintit specific acum în ultimul draft PNRR, dar evident că multe dintre investiții vor acoperi problematica legată de cancer”, a subliniat europarlamentarul. 

„Vestea bună este că avem 3 miliarde euro pentru sănătate. Din acești ani, probabil că o mică parte va fi folosită pentru construcția acelor centre multifuncționale, nu intru foarte mult în amănunte. Știu că este o idee a domnului ministru Voiculescu (n.r. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății), știu că e foarte pasionat de această idee. Eu sunt încă puțin rezervat cu privire la cum va funcționa în practică, dar cred că împreună vom putea găsi acele soluții pentru a vedea unde și cum se pot construi aceste centre multifuncționale. Și partea foarte bună este că avem foarte clar spus acolo că vom putea construi spitale noi din acești bani”, a spus Cristian Bușoi. 

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online „PNRR-urgențe pentru sistemul național de sănătate”, eveniment organizat de trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DCNews, DCMedical, DCBusiness, StiriDiaspora.ro, DefenseRomania.ro, Spectacola.ro și DCNewsTV.

PNRR-urgențe pentru sistemul național de sănătate, dezbatere la DC News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel