PNL va da primul PREMIERUL. Florin Cîțu: ”Aceasta este decizia. Nu s-a discutat alt nume”

foto Facebook Florin Cîțu
foto Facebook Florin Cîțu

Florin Cîțu a anunțat că PNL va da primul premierul. 

PNL a votat rotativa premierilor PNL - PSD, cu o condiție: PNL să dea primul premierul. ”S-a votat decizia de a avea un sistem alternativ de premieri, cu primul premier din partea PNL” a anunțat Florin Cîțu, după ședința PNL din această seară. Președintele PNL a spus că el este cel propus, neauzind că nu ar fi acceptat de PSD. Totuși, nu s-a votat în ședința PNL numele premierului. 

Florin Cîțu nu a auzit că PSD nu-l vrea premier

Florin Cîțu nu a auzit că Partidul Social Democrat nu l-ar accepta în funcția de prim-ministru. ”PNL a luat decizia foarte simplă de a merge cu sistem alternativ, cu condiția ca primul premier să fie al PNL” a întărit Florin Cîțu, amintind că PNL nu a pus condiții de nume și justificând că, dacă ar fi pus, ar fi fost o listă lungă. ”Nu știu cu acceptatul (n.r. PSD nu-l acceptă pe el în funcția de premier, după cum au declarat lideri social-democrați). PNL nu a pus niciun fel de condiție de nume pentru PSD și nu vreau să intrăm în discuții, pentru că atunci ar fi o listă lungă” a declarat Florin Cîțu. 

”Nu s-a discutat în această seară un ALT NUME” a afirmat Florin Cîțu, întrebat despre varianta de premier în persoana lui Nicolae Ciucă. Astfel, nu s-a discutat și votat ”flexibilizarea” mandatului cu privire la numele premierului pus pe masa negocierilor, de către PNL. 

Întrebat dacă PNL, la negocierile cu PSD, merge cu Florin Cîțu propunere de premier, liderul PNL a răspuns: ”În acest moment, da, aceasta este decizia. Dacă PSD se opune, vedem atunci”. 

Dacă se va merge la președintele României cu un singur nume de premier, Florin Cîțu a răspuns: ”Acesta este sensul unei coaliții de guvernare”. Miercuri urmează o nouă întâlnire. ”Sunt sigur că vom agrea o propunere de Guvern și un premier” a continuat Florin Cîțu. 

PNL nu renunță la cota unică

”Încă lucrăm la programul de guvernare, avem nume de premier, dar nu avem program de guvernare încă aprobat și discutat și acolo chiar avem discuții foarte importante despre acele taxe care vor să fie introduse. S-a purtat astăzi o discuție, nu vom renunța la cota unică” a continuat Florin Cîțu. ”Până acum ne-am înțeles pe foarte multe capitole, există un avans” a întărit președintele PNL. 

”Trebuie să fie de acord și să convină care anume va da primul premier”

”Nu am progresat deloc în privința persoanei premierului. Considerăm că soluția desemnării prin rotație este o opțiune viabilă, dar și celelalte două partide trebuie să fie de acord și să convină care anume va da primul premier. Subliniez, totodată, că un Guvern poate fi stabil și previzibil numai dacă premierul este și președintele partidului, dar și ceilalți doi președinți de partid ai coaliției trebuie să fie membri în Guvern, în calitate de vice-prim-miniștri. Le-am spus și colegilor din PNL și PSD că acum suntem în competiție cu timpul, că este nevoie urgentă de rectificare bugetară, bugetul pe anul viitor trebuie prezentat în Parlament, dar pentru aceasta este esențial ca țara să aibă un Guvern cu drepturi depline.” spunea, marți seară, Kelemen Hunor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel