Hunor arată CINE trebuie să fie PREMIER. Anunț pentru PENSIONARI, din negocierile PSD-PNL-UDMR

Kelemen Hunor, din culisele negocierilor UDMR-PNL-PSD
Kelemen Hunor, din culisele negocierilor UDMR-PNL-PSD

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a vorbit despre culisele negocierilor cu PSD și PNL, dând informații pentru români, dar și un semnal pe scena politică. 

”În cadrul discuțiilor avute marți cu PNL și PSD pentru formarea unei mari coaliții, am vorbit despre politica fiscală, beneficiile sociale și regândirea sistemului de alocații pentru copii. 

Cu toții vrem creșterea pensiilor peste procentul prevăzut de lege, întrebarea este doar cu cât pot fi majorate. UDMR consideră că cel mai important este să protejăm pensionarii cu venituri mici și să majorăm pensiile lor în raport cu inflația sau cu puțin peste aceasta

Sistemul de alocații pentru copii trebuie, de asemenea, regândit, la fel și politica de sprijin pentru familii trebuie reanalizată. Sistemul actual nu a dat rezultate, nu a rezolvat problemele demografice ale țării. Reiterăm faptul că UDMR dorește încurajarea natalității și sprijinirea familiilor prin scutiri de impozite și diverse facilități acordate de la bugetul de stat.” a declarat liderul UDMR, Kelemen Hunor, conform unui comunicat de presă.

”Un Guvern poate fi stabil și previzibil numai dacă premierul este și președintele partidului”

În același timp, liderul UDMR a declarat: ”Nu am progresat deloc în privința persoanei premierului. Considerăm că soluția desemnării prin rotație este o opțiune viabilă, dar și celelalte două partide trebuie să fie de acord și să convină care anume va da primul premier. Subliniez, totodată, că un Guvern poate fi stabil și previzibil numai dacă premierul este și președintele partidului, dar și ceilalți doi președinți de partid ai coaliției trebuie să fie membri în Guvern, în calitate de vice-prim-miniștri. Le-am spus și colegilor din PNL și PSD că acum suntem în competiție cu timpul, că este nevoie urgentă de rectificare bugetară, bugetul pe anul viitor trebuie prezentat în Parlament, dar pentru aceasta este esențial ca țara să aibă un Guvern cu drepturi depline.”

Vezi și: ”Înghesuială mare” pentru desemnarea premierului. Kelemen Hunor: Nu avem nicio posibilitate de a avea Guvern săptămâna aceasta

Deși președintele UDMR susține varianta ca președinții de partid să ocupe funcția de premier, prin rotație, PSD-ul nu-l acceptă pe Florin Cîțu în funcția de premier, iar Florin Cîțu pare a fi singurul din PNL care-l acceptă pe Marcel Ciolacu pentru această funcție. PNL-ul vrea să dea premierul, ca primă condiție. ”Linie roșie” spunea Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL. PSD-ul vrea rotativa, la fel și Florin Cîțu. PNL-ul urmează să decidă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel