EXCLUSIV  PNL şi USR, jocuri de campanie. Bulai: E marele pierzător. O să-i îngroape!

Orban - Barna
Orban - Barna

Alfred Bulai a făcut o paralelă între strategiile politice pe care le au PNL şi USR.

"Până în momentul de faţă, strategia politică a PNL este bună, marele pierzător este USR. Vorbim despre un partid care este captiv în Parlament, care susţine automat PNL-ul, liberalii fiind vioara întâi iar cei de la USR fiind şi ei pe acolo. Iar la primării e la fel: candidează ici-colo în câteva localităţi şi e discutabil dacă vor avea succes la alegerile locale. 

Sondajele îi dau undeva la 10%, deci un partid mic. Nu au mai crescut în ultima perioadă iar la locale nu vor face mare lucru. La Bucureşti, unde contează, e neclar cine candidează: Nicuşor Dan a fost la USR, a plecat, acum a fost propus şi susţinut de către PNL, deci e asociat liberalilor; în Parlament sunt captivii discursului lor monocolor, anti-PSD. Totodată, PNL le-a preluat temele şi lozincile, deci nu se diferenţiază cu nimic de liberali", a declarat, pentru DC News, sociologul Bulai. 

PNL o să-i îngroape la locale

"Probabil că sunt şi unii în USR care doresc să vină la guvernare dar îşi dau seama că nu pot ajunge acolo decât printr-o alianţă cu PNL-ul, tocmai din cauza obsesiei cu PSD-ul şi sunt mai puţin interesaţi de alegerile locale unde nu vor putea obţine o victorie notabilă pe care USR să o valorifice în perspectiva alegerilor parlamentare. PNL o să-i îngroape atât prin numărul mare de primării câştigate cât şi prin victoriile previzibile din mari municipii cum ar fi Timişoara, Oradea, Cluj-Napoca.

PNL le-a cântat în strună celor de la USR dar de fapt i-a lăsat în umbră, vioara a doua", a explicat sociologul Alfred Bulai.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel