Urmărește emisiunea live


PNL rupe tăcerea după vizita lui Iohannis în Miercurea Ciuc

PNL Covasna a transmis un mesaj de revoltă după vizita președintelui Klaus Iohannis în Miercurea Ciuc. 

Liberalii susțin că niciun reprezentant al comunităţii româneşti ”nu a fost lăsat să vorbească” la întâlnirea pe care preşedintele Klaus Iohannis a avut-o marţi, la sediul Consiliului Judeţean, din Miercurea Ciuc, cu reprezentanţii administraţiei publice locale din Covasna şi Harghita.

Liderul PNL Covasna, Olimpiu Floroian, care este şi consilier judeţean, a declarat pentru AGERPRES că termenul 'dezbatere' menţionat în program de către organizatori a fost impropriu, întâlnirea, la care au participat circa 300 de primari şi consilieri locali şi judeţeni din cele două judeţe, printre care şi el, fiind, în fapt, o 'informare' privind aspecte ce vizează comunitatea maghiară.

[citeste si]

”Nu a fost, practic, o dezbatere, ci o informare a comunităţii maghiare despre cum trăiesc şi ce s-a întâmplat de o sută de ani încoace, de când românii îi 'domină'. Despre asta s-a discutat. Niciun reprezentant al comunităţii româneşti nu a fost lăsat să vorbească, nu s-a putut discuta pe temele stabilite, pentru că nu s-au respectat. (...) Suntem revoltaţi de faptul că am fost martorii unui scenariu, prin faptul că atunci când a dorit să ia cuvântul un reprezentant al comunităţii româneşti, nu a fost lăsat. Şi, mai mult decât atât, cei care au luat cuvântul au fost numiţi de moderatorul dezbaterii, ceea ce ne duce cu gândul la faptul că a fost un scenariu bine gândit şi stabilit dinainte. (...) Ar fi fost bine ca şeful statului să ne asculte şi pe noi şi să fi acceptat o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti, aşa cum i s-a cerut de fapt”, a afirmat Olimpiu Floroian, liderul PNL Covasna.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a negat aceste acuzaţii, potrivit Agerpres, susţinând ”moderatorul nu ştia etnia celor care au ridicat mâna şi care nu au putut să ia cuvântul”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel