PNL propune trecerea la ora Europei Centrale. Cum argumentează Iohannis

PNL propune schimbarea orei României, prin trecerea la ora Europei Centrale. România s-ar alinia cu țările: Germania, Italia, Spania, Franţa, Polonia, Cehia, Ungaria, Belgia şi Olanda. 

"Este o declaraţie de intenţie clară şi fermă către valorile europene, de demnitate europeană, pe care liberalii şi le asumă fără echivoc. România trebuie să se alinieze la ritmul Europei, atât politic, economic, social, cât şi simbolic. Relaţiile noastre de parteneriat economic, colaborare politică şi administrativă sunt în primul rând cu instituţi ş companii europene. În plus, câteva milioane de români se află în Europa şi sunt în legătură cu familiile şi prietenii din ţară, iar o astfel de măsură ar avea o contribuţie şi în plan social, la crearea sentimentului de apartenenţă la o Europă Unită", a declarat prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Johannis.

"Vrem să avem aceeaşi oră cu marile oraşe europene, să îndreptăm diferenţa dintre noi şi europeni, o diferenţă care nu se justifică", arată liberalii, într-un comunicat de presă. 

VEZI și: PNL lovește PSD cu o solicitare la Tribunal. Ce spune Chirieac 

"Pe 25 mai îi aşteptăm pe români la vot să îşi exprime clar această dorinţă şi să dea liberalilor puterea de a schimba. Fie vom putea noi să facem asta din fruntea ţării, fie vom avea o susţinere suficient de mare ca să putem să cerem Guvernului acest lucru", a precizat Klaus Johannis.

"Acum este nevoie de un proiect de lege prin care România să treacă la ora Europei Centrale. Spania se află pe acelaşi meridian cu Marea Britanie şi Portugalia, dar a adoptat ora Europei Centrale, în timp ce Marea Britanie a rămas cu o oră în urmă. Cu aproape 5.000 de km lăţime, cuprinzând 5 fusuri orare, China are şi ea pe întreg teritoriul aceeaşi oră legală", se mai arată în comunicatul PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel