PNL, plângere penală împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu

Ludovic Orban a comentat, miecuri seara,  blocarea arestării senatorului Dan Șova. Orban susține că, din punctul de vedere al liberalilor, Senatul a încuviințat arestarea lui Șova, întrucât a fost întrunită majoritatea senatorilor prezenți.

"Din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt foarte clare. Senatul a încuviințat solicitarea de reținere și arestare preventivă pentru senatorul Șova. Au fost majoritataea senatorilor prezenți, 79 care au votat "pentru", ca atare, solicitarea este încuviințată. Ne-am confruntat cu o faptă care, după părerea mea, este penală din partea președintelui care a anunțat rezultatul numărării votului (...) și, de asemenea, cu abuzul președintelui Senatului care nu a fost de acord că s-au întrunit condițiile pentru aprobarea cererii. Lucrul cel mai grav este că există precedente chiar în votul de la Senat prin care s-a aprobat încuviințarea cererii DNA-ului. Solicitarea în cazul senatorului Ariton s-a aprobat cu 77 de voturi "pentru" și 52 "împotrivă"", a explicat Orban.

Orban a mai declarat că  ia în calcul depunerea unei plângeri penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Traian Băsescu, atac la Călin Popescu Tăriceanu: Să ajungă în fața justiției!

"Hotărârile Parlamentului se supun controlului costituțional. În cursul zilei de mâine (joi - n. r.) finalizăm solicitarea în care cerem Curții Constituționale să se pronunțe asupra acesti hotărâri a Parlamentului. Vom aduna semnăturile și imediat vom transmite sesizarea către CCR. De asemenea, studiem și căutăm temei pentru formularea unei plângeri penale împotriva domnului senator Călin Popescu Tăriceanu (...) pentru că noi considerăm că ne aflăm în fața unui abuz în funcție care nu poate trece nesancționat", a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban a găsit și un vinovat   pentru votul senatorilor în  persoana  premierului Victor Ponta care ar fi  dictat modul în care aleșii au votat în cazul lui Șova.

Citește și: Elena Udrea, după votul senatorilor în cazul Șova: Șocant! Avem de-a face cu o mizerie politică

"Lucrurile sunt cu atât mai grave, cu atât mai mult cu cât aici nu este vorba despre Șova, PSD. Se știe foarte clar că aici este vorba de premier (...) datorită relației personale și profesionale pe care a avut-o", a mai declarat Orban la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel