PNL, plan pentru anticipate. Câciu: Cum poți fi atât de cinic încât sa îți bagi ţara într-o criza economică?

Adrian Câciu
Adrian Câciu

Economistul Adrian Câciu critică modul în care PNL forţează declanşarea alegerilor anticipate, apreciind faptul că această criză politică declanşată artificial ar afecta grav România din punct de vedere economic. 

"Decizia de a tot marja pe alegeri anticipate și pe cu totul alte priorități decât cele promise fata de agențiile de rating la finalul anului 2019, printre care cea mai importanta era consolidarea fiscala care sa însoțească creșterea necesarului de finanțare pentru a se putea stabili sustenabilitatea acestei creșteri de necesar, la care se adaugă volatilitatea în decizia economica statala provenita de o criza politica auto-instaurata(lipsa capacității de intervenție și gestionare prin politici guvernamentale) vor conduce, mai mult decât sigur, la retrogradarea ratingului de țara al României, în primavara anului 2020.

Daca adăugăm lipsa de lichiditate externa care se resimte ca urmare a contractării unor mari economii europene, riscurile la adresa economiei românești sunt ridicate. Nu înțeleg cum poți fi atât de cinic încât sa îți bagi tara într-o criza economica, având deja puterea politica", transmite Adrian Câciu.

"Pur și simplu este de neînţeles"


"E ca și cum ai sapa o groapa în care vrei, ulterior, să intri...

Si dacă ai câștiga ulterior alegerile, costurile economice ale jocului tau politic ar însemna o pierdere din tot ce a însemnat surplusul economic. Dar nu numai atât: recuperarea costurilor economice ar dura cel puţin doi ani. Păi, dacă esti cât de cât logic, la ce să mai guvernezi in scopul de a dezvolta ceva, dacă tu, doi ani eşti pe recuperări de costuri?

Prognoza: dacă se fac alegeri anticipate, creșterea economica nu va depăși 2,6%. Problema e că investiţiile străine directe vor scădea dramatic, ceea ce va pune în pericol deficitul de cont curent şi capacitatea de acoperire a acestuia", a scris Adrian Câciu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel