PNL, întâlniri cu Iohannis. Orban dă cărțile pe față

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Ludovic Orban a declarat, luni, că PNL are întâlniri periodice cu preşedintele Klaus Iohannis, dar a subliniat că acest lucru nu reprezintă un temei constituţional pentru suspendarea din funcţie a şefului statului. 

„Nu o să vă spunem chiar la fiecare întâlnire, ne vedem periodic şi comunicăm. Important este că există o comunicare, o coordonare a poziţiilor, împreună susţinem ceea ce considerăm că este bine pentru România şi cred că importanţa preşedintelui României, în perioada în care România exercită preşedinţia la Consiliul UE, creşte foarte mult, pentru că este la ora actuală liderul cu cea mai mare credibilitate la nivelul UE şi, practic, singurul care are capacitatea de a îmbunătăţi imaginea României grav deteriorată de acţiunile PSD - ALDE', a afirmat Orban, întrebat în legătură cu întâlnirile pe care le are cu şeful statului.

El a subliniat că acest lucru nu reprezintă un temei constituţional pentru suspendarea preşedintelui. 'Nu există niciun temei constituţional pentru a iniţia procedura de suspendare, dar, dacă vor să se umple de ridicol, pot să iniţieze. (...) Faptul că se consultă cu noi e normal”, a adăugat Orban.

Referendum

În privinţa organizării unui referendum pe Justiţie în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare, preşedintele PNL a spus: 'Deocamdată este în procedură la Curtea Constituţională, iar după ce ia CCR o decizie vom discuta acest subiect'. 'Referendumul reprezintă forma desăvârşită a democraţiei şi oricând se poate cere opinia cetăţenilor pe o temă importantă pentru evoluţia democraţiei, această părere poate fi cerută. Depinde de legislaţie, de situaţii. (...) Dacă preşedintele are o intenţie în acest domeniu, sunt convins că o va comunica. PNL este într-un parteneriat corect, normal, stabilit prin angajamentele pe care ni le-am luat în momentul în care preşedintele a câştigat funcţia de preşedinte, din (postura de - n.r.) candidat al PNL. Cu siguranţă ne coordonăm poziţiile şi ne susţinem', a adăugat Ludovic Orban.  

Vezi și: Lider PNL, exclus, la propunerea lui Orban

Vezi și: Orban: E scandalos! Să îl trimită acasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel