PNL îi cere lui Adrian Câciu să analizeze pârghiile prin care să inducă o scădere a prețului de la pompă

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Partidul Național Liberal cere acțiuni din partea lui Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, în timp ce PSD solicită ministrul Energiei, Virgil Popescu, măsuri pentru reducerea prețului carburanților.

Partidul Național Liberal îi cere, într-o postare pe Facebook, ministrului Adrian Câciu (PSD) să analizeze pârghiile prin care poate să acționeze pentru a induce o scădere a prețului de la pompă:

„Creșterea prețului carburanților poate fi temperată prin măsuri fiscale. Ministerul Finanțelor trebuie să analizeze pârghiile prin care poate să acționeze pentru a induce o scădere a prețului de la pompă.

În paralel, este nevoie de analize din partea Consiliului Concurenței și a ANPC. Însă guvernul, în urma acestor rapoarte, poate interveni asupra prețului NUMAI prin intermediul Ministerului Finanțelor (fie că vorbim de reducerea accizelor, a TVA, impozitarea profitului sau plafonarea prețurilor). Sunt măsuri ce țin de fiscalitate, nu de producție, nu de calitatea serviciilor.

Ministrul Finanțelor, domnul Adrian Câciu, trebuie să prezinte o analiză publică asupra scenariilor de intervenție rapidă asupra prețului. Sunt necesare și analizele Consiliului Concurenței și ale ANPC. E nevoie să privim toți cu responsabilitate și pragmatism problema prețurilor pe această piață și să ne asumăm cele mai bune măsuri fiscale în perioada imediat următoare“, transmite PNL într-o postare pe Facebook.

PSD cere soluții din partea lui Virgil Popescu, ministrul Energiei

Anterior, Partidul Social Democrat, tot într-o postare pe Facebook, a solicitat ministrului Energiei, Virgil Popescu (PNL), soluții urgente pentru reducerea prețului la carburanți:

„PSD solicită ministrului Energiei soluții urgente pentru reducerea prețurilor la #carburanți.

Orice întârziere a unei decizii din partea Guvernului pe tema scumpirilor la carburanți afectează grav atât economia națională, cât și puterea de cumpărare a cetățenilor.

Din momentul în care Ministerul Energiei a primit sarcina de a prezenta o soluție de legiferare, prețurile la carburanți s-au majorat cu încă aproximativ 0,5 lei/litru.

Nu mai este timp de analize și dezbateri! E nevoie de acțiune! #Guvernul trebuie să intervină urgent pentru a pune capăt acestor creșteri de prețuri!

Din perspectiva PSD, stabilirea unui preț maximal la clientul final sau limitarea adaosului comercial pe tot lanțul comercial, de la producător la benzinărie sunt variante care ar trebui discutate de urgență în cadrul Coaliției de guvernare“, au transmis cei de la PSD.

USR a depus o moțiune simplă împotriva lui Virgil Popescu

USR a depus marți o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, intitulată „Virgil Popescu trebuie să plece. Românii așteaptă soluții”: „Și-a atins limita competenței cu mult înainte să fie ministru”.

„Virgil Popescu și-a atins limita competenței cu mult înainte să fie ministru. Însă, cu sprijinul inexplicabil al colegilor săi din PNL și al președintelui Klaus Iohannis, el a fost numit în toate guvernele din ultimii ani”, potrivit textului moțiunii.

Potrivit parlamentarilor USR, sub mandatele lui Virgil Popescu, prețul energiei pentru populație și companii a crescut constant.

„Prețul gazelor a crescut constant. Prețul energiei electrice a crescut constant. Prețul carburanților a crescut constant. Am ajuns să plătim peste 9 lei pe litrul de benzină sau motorină! Domnului ministru îi place să ofere ca explicație contextul internațional. Însă nicio secundă nu a explicat de ce a refuzat cu încăpățânare să aplice soluții aflate la îndemâna sa. Soluții propuse de USR și acceptate în diverse declarații publice inclusiv de partenerii domniei sale de guvernare. De cinci luni, proiectul de reducere a TVA la carburant stă în sertare. De ce nu adoptați soluția, domnilor? Cum scrie PSD pe Facebook: Românii așteaptă soluții. Rezultatele activității celui mai slab ministru al Energiei din câți a avut România se văd: scăderea accentuată și constantă a nivelului de trai pentru populație și dificultăți majore întâmpinate de companiile care activează în România. Credem că în cazul domnului Popescu nu mai este vorba numai de incompetență, ci și de rea-voință militantă. De aceea trebuie să plece imediat de la conducerea unei instituții pe care nu știe, nu poate și nu vrea să o conducă în interesul public”, conform moțiunii, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel