EXCLUSIV  PNL și USR, finanțări ilegale. Dan Barna dă vina pe Dragnea

Bogdan Cotigă / 25 iul 2018 / 16:48 Salveaza PDF Comentarii
Dan Barna
Dan Barna

Președintele USR Dan Barna a declarat, pentru DC News, că informația despre dosarul penal deschis USR-ului nu este adevărată, o instanță deja hotărând că ceea ce USR a făcut în campania electorală este legal. 

O informație bombă a pus pe jar partidele politice diin opoziție: Parchetul a deschis dosare pentru campanii electorale finanțate ilegal. Partidele vizate: PNL și USR. Președintele USR, Dan Barna, spune că lucrurile sunt foarte simple și că ceea ce a făcut partidul său în campanie este corect și legal.

Mai mult, Barna dă vina pe Liviu Dragnea. "Numărul 50/2018 pe care domnul Dragnea îl prezintă este numărul de înregistrare la Parchet al unei plângeri facute de AEP către parchet. Este o formalitate ca toate plângerile să primească acest număr. Sunt două plângeri pe care noi le-am contestat în instanță și Curtea de Apel ne-a dat câștig de cauză. Mai precis este vorba despre finanțarea campaniilor locale și parlamentare prin intermediul unei platforme electronice unde oamenii puteau dona online. Această platformă a fost considerată ilegala de către AEP", ne-a spus Barna.

Instanța a decis returnarea sumelor confiscate

Deși USR nu are o decizie definitivă în instanța civilă, Dan Barna este foarte încrezător în faptul că nici la Parchet nu va fi o problemă cu acest caz. "După ce am câștigat în primă instanță, Curtea a dispus și returnarea sumelor către USR. În acest context, ceea ce a făcut USR este legal. Pană acum nu a fost chemat nimeni de la USR să dea explicații la parchet deoarece nu există temei, lucru consfințit deja de instanța civilă", ne-a mai spus Barna.     

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24