PNL, discuții cu partidul lui Ponta pentru a da jos guvernul PSD

Foto Facebook / Raluca Turcan
Foto Facebook / Raluca Turcan

Declarație de presă a prim-vicepreședintelui PNL, Raluca Turcan, după întâlnirea cu reprezentanții Pro România.

"Întâlnirea cu reprezentanții Pro România a fost una constructivă, în special în privința colaborărilor parlamentare viitoare. Am abordat, pe de o parte, subiectul moțiunii de cenzură, iar, pe de altă parte, soluții pentru credibilizarea instituției Parlamentului, pentru identificarea de soluții durabile pe termen lung pentru dezvoltarea României și creșterea bunăstării oamenilor, lucru care ne preocupă, de fapt, pe toți.


Este fundamental să fie întărit acest front comun cu toți cei care se opun actualei logici de guvernare a PSD. Cei care susțin moțiunea urmăresc o logică politică: critica aduce sancționarea. Moțiunea este singurul instrument instituțional și constituțional pentru a sancționa un Guvern incompetent. Acțiunile trebuie să meargă în sensul poziționărilor publice pe care le-au avut. E momentul adevărului.

În același timp, facem apel către toate grupurile organizate din societate pentru a determina o presiune publică asupra parlamentarilor PSD în scopul votării și adoptării acestei moțiuni. PNL o va face, la rândul său, la nivelul comunităților locale în perioada următoare.

Moţiunea de cenzură, soluţii corecte

În privința moțiunii de cenzură, subiectul nu a fost abordat numai în sensul înlocuirii lui Mihai Tudose cu altcineva. Am discutat despre ce urmează să se întâmple în România în momentul în care acest Guvern pleacă acasă. Dacă vrem să stopăm lipsa de predictibilitate, scăderea puterii de cumpărare, destabilizarea instituțiilor din România, acest Guvern trebuie să plece acasă cât mai repede. Preocuparea noastră este cum vom reda oamenilor încrederea că soluțiile noastre sunt corecte pentru România.

În privința colaborărilor parlamentare, am obținut susținerea pentru demersul parlamentar PNL de revocare a lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Astfel, proiectul pe care l-am inițiat noi va fi susținut și de parlamentarii Pro România. De aceea, vom cere ca acest proiect să fie dezbătut cu celeritate, astfel încât, schimbarea președintelui Camerei Deputaților să poată fi inițiată de 1/3 din numărul deputaților sau de liderii a cel puțin două grupuri parlamentare.

Ar fi un demers corect și sănătos. Astfel, Parlamentul ar scăpa de o conducere care este suspectată de grave fapte de corupție și de o persoană care subminează rolul Parlamentului în favoarea susținerii unor interese personale și de grup.

Se caută o nouă majoritate parlamentară

Ne-am propus o colaborare instituțională pentru viitor care să se axeze pe proiecte foarte importante, astfel încât să putem contura în Parlament majorități parlamentare pentru dezvoltarea României. Am constat cu satisfacție că nu doar cu partidul Pro România am avut astfel de discuții, ci și cu reprezentanții minorităților naționale sau cu cei din UDMR, USR și PMP. Practic, este din ce în ce mai evident că la nivel parlamentar se conturează un grup de parlamentari dispus să sancționeze ceea ce nu merge, dar mai ales să dea soluții credibile și aplicabile pentru ce se întâmplă în țara noastră.

Educația este la pământ. Pur și simplu generație de generație ajunge să fie sacrificată doar pentru că fie nu se acționează, fie se acționează prost. În spitalele din România din cauza unui management sanitar prost, la nivel de minister, sunt oameni care mor cu zile pentru că nu au doze de medicamente pe stoc, medicamente care le-ar salva viața. Infrastructura este blocată. Din punct de vedere energetic sunem în pericol. Sunt teme fundamentale care pe oamenii politici responsabili încep să îi preocupe și să-i adune la un loc.

Așadar, în acest sens al logicii și consecvenței politice, vom purta discuții de acum înainte, astfel încât atunci când sancționezi pe cineva întotdeauna să existe și pasul doi, și anume decizie aplicabilă și funcțională pentru a le fi românilor mai bine."

Raluca Turcan
Prim-vicepreședinte PNL

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel