PNL cere două comisii parlamentare de anchetă care să cerceteze "risipa" făcută de PSD

PNL solicită înființarea a două comisii parlamentare de anchetă în Camera Deputaților și Senat, pe tema cheltuirii Fondului de rezervă a Guvernului, respectiv privind cazul autostrăzii Braşov - Comarnic. "Vrem să ne lămurim dacă este vorba de prostie sau hoție", argumentează demersul co-președintele PNL, Alina Gorghiu.

"Guvernarea PSD înseamnă pentru România risipă, pagubă și abuz. Fie că este vorba despre modul discreționar în care Prim-ministrul folosește banii publici sau de contractele pe care statul român le atribuie, PSD rămâne partidul care nu dă doi bani pe bugetul României.

PNL cere înființarea a două comisii de anchetă parlamentară, care să cerceteze risipa pe care PSD o face marcă înregistrată a actualei guvernării. Vrem să ne lămurim dacă este vorba de prostie sau hoție. În ambele cazuri, este necesară o anchetă parlamentară care să ofere răspunsuri contribuabililor", se precizează într-un comunicat de presă al PNL, semnat de co-președintele partidului, Alina Gorghiu.

Liberalii acuză, în baza raportului Curții de Conturi, "gravele nereguli în ceea ce privește modul de cheltuire a banului public când vine vorba de Fondul de rezervă al Guvernului".

"În anul recent încheiat, aproape 1 miliard de lei din acest fond au mers exclusiv către autoritățile locale, doar în campania electorală Victor Ponta împărțind pe criterii politice 357 de milioane de lei pentru primării și consilii județene.

În fața unei situații atât de grave, Partidul Național Liberal a decis inițierea demersurilor pentru constituirea unei comisii de anchetă a Camerei Deputaților cu privire la modul în care Victor Ponta a gestionat Fondul de rezervă al Guvernului, în ultimii 2 ani, mai ales că 2014 a fost un an electoral, supus presiunilor baronilor PSD", se mai precizează în documentul citat.

"Un alt exemplu de împletire a incompetenței, corupției și risipei", în opinia liberalilor, este autostrada Brașov-Comarnic. PNL reclamă costurile extrem de ridicate la care se ridică acest proiect și faptul că decizia privind acest proiect a fost din nou amânată. 

Autostrada Comarnic-Brașov, AMÂNARE. Ce spune Ioan Rus

"Fondurile publice și infrastructura națională nu pot fi terenul de joacă sau poligonul de interes politic al PSD și al niciunui partid. Acest proiect începe prost și se poate sfârși și mai prost, existând riscul ca România să nu construiască această autostradă și totuși să plătească diverse despăgubiri. 

În urmă cu 2 ani, Victor Ponta promitea că, dacă autostrada nu este gata până în 2016, nu va mai candida la viitoarele alegeri parlamentare. Nu ne așteptăm ca premierul să se țină de cuvânt, însă este clar că nu interesul public este cel avut în vedere de către acesta. Din acest motiv, PNL îl cheamă în fața Parlamentului, pentru a explica modul în care Guvernul său gestionează banii românilor", conchide documentul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel