PMP propune o nouă Lege a Sănătății. Ioana Constantin, numită într-o funcţie importantă în partid

Conducerea Partidului Mişcarea Populară propune o nouă Lege a Sănătății.

Colegiul Național al PMP s-a reunit online, pentru a dezbate subiectele politice și sociale, la zi și a luat o serie de decizii organizatorice în ceea ce privește Liga Aleșilor Locali, organizarea și comunicarea politică. Constatăm că situația actuală, în ceea ce privește actul de guvernare, este critică, lipsind voința politică privind formarea unui guvern eficient care să rezolve problemele sociale și economice, generate de pandemia de coronavirus.CN al PMP a decis numirea domnului Laurențiu Neghină, primarul municipiului Onești, în funcția de președinte interimar al Ligii Aleșilor Locali PMP. Laurențiu Neghină a câștigat mandatul de primar cu 42% la alegerile locale din septembrie 2020, iar PMP este al treilea partid, la nivel național, în ceea ce privește numărul de aleși locali.

De asemenea, CN al PMP a decis numirea doamnei Ioana Constantin în funcția de Vicepreședinte pe Organizare și Comunicare Politică. În același timp, P.J. Crowley, fost asistent al secretarului de stat la Departamentul de Stat al SUA, a fost numit consilier al Președintelui PMP, Cristian Diaconescu.

Colegiul Național al PMP a hotărât să solicite Parlamentului României să înceapă, în regim de urgență, consultările și dezbaterile pentru o nouă lege a sănătății, pornind de la proiectul depus de PMP în Legislativ, la finalul anului 2020. Sănătate publică reprezintă un obiectiv de interes social și de securitate națională.

PMP a depus la finalul anului trecut, în Parlamentul României, un proiect privind o Nouă Lege a Sănătății, care urmărea șase direcții esențiale: organizare, finanțare, politica medicamentului, asistență primară, servicii spitalicești și resurse umane. Este revoltător că, în decurs de un an și, în contextul pandemiei, acest proiect de lege nu a fost trimis nici măcar la Comisiile de Specialitate.

Proiectul de lege PMP privind organizarea și funcționarea sistemului de sănătate românesc a fost elaborat de cei mai buni specialiști români în managementul sănătății și are ca obiectiv corectarea problemelor vechi, cu care sănătatea românească se confruntă. Totodată, această nouă lege a sănătății poate aduce creșterea finanțării sistemului și a transparenței actului medical, dar, mai ales, ar însemna depolitizarea sistemului și eliminarea risipei banilor. 

Considerăm că sistemul de sănătate românesc a ajuns într-un punct critic, oameni nevinovați mor arși de vii în spitalele care ar trebui să îi vindece. Întreaga clasă politică, împreună cu medicii și întreg personalul medical, avem obligația imediată să acționăm pentru a asigura românilor servicii medicale de calitate în spitale moderne, bine dotate, transmite PMP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel