PMP, proiect împotriva pensiilor speciale

Eugen Tomac
Eugen Tomac

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat marţi că Partidul Mişcarea Populară va depune, în perioada următoare, un proiect de lege împotriva pensiilor speciale şi că va vota împotriva propunerii legislative privind Codul administrativ. 

"Astăzi, în Consiliul Executiv Naţional, PMP a decis că va depune în perioada următoare un proiect de lege împotriva pensiilor speciale. Vrem să eliminăm toate pensiile speciale, pentru că le considerăm un furt din banul public, avem o abordare extrem de clară din acest punct de vedere. Am avut o dezbatere de aproape două ore şi am dat un vot în unanimitate cu privire la elementele pentru care vom contesta la Curtea Constituţională această lege.

Mai mult decât atât, am decis să elaborăm o lege prin care vom cere înlăturarea tuturor pensiilor speciale. Considerăm că singurii care merită în această ţară să aibă un statut special sunt veteranii de război, cei care au luptat pentru onoarea României în întreaga lume. În rest, credem că toţi cetăţenii trebuie să primească pensii în funcţie de contributivitate", a precizat Tomac, după şedinţa CExN al PMP. 

De asemenea, el a anunţat că PMP a decis să voteze împotriva proiectului legislativ privind Codul administrativ, adăugând că va căuta susţinere în Parlament pentru a contesta acest proiect de lege "anti-naţional". 

În context, deputatul PMP Emil-Marius Paşcan a afirmat că partidul din care face parte va sesiza Curtea Constituţională pe noul Cod administrativ, despre care a spus că este o modificare "de fond" a legislaţiei privind administraţia publică locală din România, prin "politizarea funcţiei prefectului, deşi acesta primeşte un rang de secretar de stat, iar subprefectul este de fapt subsecretar de stat". 

"Ceea ce nu a reuşit UDMR, în ultimii ani, într-un asalt permanent pentru modificarea Legii administraţiei publice locale, reuşeşte acum prin modificarea de fond a Codului administrativ. Este absolut revoltător", a susţinut Paşcan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel