PMP: Programul naţional de dezvoltare nu este apanajul unui partid politic

Foto ilustrativ, Palatul Victoria / Foto: Crișan Andreescu
Foto ilustrativ, Palatul Victoria / Foto: Crișan Andreescu

"Programul naţional de dezvoltare nu este apanajul unui partid politic", transmite Partidul Mişcarea Populară.

Partidul Mişcarea Populară (PMP) salută decizia Guvernului de a lansa programul "Anghel Saligny" de dezvoltare locală, în valoare de 50 miliarde de lei, care are drept scop salvarea satului românesc. Partidul nostru consideră că aceste investiţii trebuie să se reflecte în îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă pentru traiul în mediul rural, unde, oamenii să beneficieze de apă, canal, gaze, drumuri asfaltate.

Programul Naţional de Dezvoltare Locală este un proiect de finanţare din fonduri guvernamentale, susţinut de toate partidele politice, care vizează construirea României moderne în vederea eliminării decalajelor faţă de ţările occidentale.

De aceea, PMP solicită Guvernului să menţină acest program pe linia unor investiţii susţinute în mod echilibrat, pe tot teritoriul României şi să evite tendinţele de a se folosi de aceşti bani, în scop politic. Este nevoie de finanţare pentru toate localităţile rurale ale României, nu doar pentru cele cu o anumită coloratură politică.

PMP cere puterii să evite sancţionarea românilor care nu le-au dat votul, practică ce a fost folosită de PSD şi pare a fi continuată de PNL. Finanţarea guvernamentală, din bugetul naţional , nu este apanajul unui partid politic, ci reprezintă distribuirea corectă a resurselor pe întreg teritoriul României. Politicienii vin şi pleacă, puterea este efemeră, dar în urma loc trebuie să rămână un model de dezvoltare pentru viitorul nostru, al tuturor, transmite PMP printr-un comunicat de presă.

Ce prevede programul de investiţii "Anghel Saligny", anunţat de Florin Cîţu

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a lansat în consultare publică Ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii "Anghel Saligny". "Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei are pregătit un proiect act normativ, în urma analizei efectuată în ultima perioadă, pentru aprobarea unui program de naţional investiţii pe care noi dorim să îl denumim după renumitul inginer român Anghel Saligny. Un program naţional de investiţii 'Anghel Saligny' cu o valoare propusă de 50 de miliarde de lei, care vizează domenii de interes local, investiţii la nivel local. Vorbim de sisteme de alimentare cu apă şi sisteme de canalizare în localităţile României, vorbim de drumuri de interes local şi judeţean şi vorbim de extinderea sistemului de distribuţie a gazelor naturale în localităţile din ţară. Este un proiect pe care îl avem pregătit şi care răspunde nevoii de dezvoltare a localităţilor şi a unităţilor administrativ teritoriale din România", a declarat Cseke Attila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel