PMP, decizie radicală: Dă în judecată MAE

Partidul Mișcarea Populară a decis să dea în judecată Ministerul Afacerilor de Externe, pe motiv că afectează negativ votul diasporei în alegerile pentru Parlamentul European. 

Partidul agreat de președintele Traian Băsescu, PMP, organizaţia Diaspora, este nemulțumit de pasivitatea cu care Ministerul Afacerilor Externe tratează dreptul de vot al cetățeanului român aflat în afara granițelor țării. 

Citește și Sondaj european înainte de alegeri: PMP răstoarnă calculele

"Organizaţia Diaspora a Partidului Mişcarea Populară a decis să cheme în instanţă Ministerul Afacerilor Externe pentru că, în ciuda solicitărilor PMP, nu s-a luat nicio măsură pentru suplimentarea secţiilor de votare situate în afara ţării. Considerăm că Ministerul Afacerilor Externe încalcă drepturile cetăţenilor români din diaspora şi afectează negativ votul diasporei în alegerile europarlamentare din 25 mai 2014″, informează PMP, într-un comunicat transmis, vineri, pentru Mediafax.

Citește și Sondajul PMP, costuri fabuloase, afirmă Sulfina Barbu

PMP susține că  "se vede nevoit să apeleze la această măsură", întrucât MAE "s-a dovedit surd" la solicitarea formațiunii, datată 7 martie a.c, în care informa că cele 190 de secţii de votare puse la dispoziţia votanţilor din diaspora nu acoperă oraşele şi regiunile unde trăiesc comunităţi de români de peste 3.000 de membri.

MAE, abuz flagrant 

"Am subliniat, în cererea sus-menţionată adresată ministrului de Externe Titus Corlăţean, că suplimentarea secţiilor de votare ar fi un gest absolut normal, de respect faţă de dreptul la vot al cetăţeanului român, având în vedere că în afara graniţelor ţării trăiesc circa 3,5 milioane de români. Ministerul Afacerilor Externe s-a dovedit surd la demersurile Mişcării Populare, răspunsul său oficial fiind că ar trebui să luăm legătura cu misiunile diplomatice din fiecare ţară. Mai mult decât atât, în documentul primit de la minister se afirma: «... Menţionăm că la alegerile europarlamentare cetăţenii români din străinătate pot opta pentru exercitarea dreptului de vot pentru alegerea reprezentanţilor ţării de reşedinţă în Parlamentul European»", precizează PMP.

În plus, liderul organizaţiei Diaspora a PMP, Dan-Radu Zătreanu, acuză că Guvernul prin reprezentanţii săi, "nu face decât să îşi bată joc încă o dată de cetăţenii români care locuiesc în străinătate", motiv pentru care se vede nevoit "să ia atitudine faţă de acest abuz flagrant".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel