PMP condamnă poziția Parlamentului European față de libertatea religioasă: A fost respins de socialiști și de neocomuniștii din grupul Renew Europe

PMP condamnă poziția Parlamentului European față de libertatea religioasă   /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
PMP condamnă poziția Parlamentului European față de libertatea religioasă / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Partidul Mișcarea Populară condamnă blocarea de către Parlamentul European a declarării Zilei internaționale de libertate religioasă.

PMP își exprimă dezamăgirea față de blocarea de către Parlamentul European a declarării Zilei internaționale de libertate religioasă. Inițiativa acestei zile oficiale a venit din partea Intergrupului pentru libertatea religiei, credinței și toleranței religioase și susținută de grupul conservatorilor și reformiștilor, dar și de PPE. 

Proiectul a fost respins de socialiști și de neocomuniștii din grupul Renew Europe. Poziția adoptată de Parlamentul  European reprezintă o palmă pe obrazul Convenției Europene a Drepturilor Omului, pentru care au luptat, secole, de-a rândul, înaintașii noștri. Decizia Parlamentului European este o mare jignire adusă popoarelor din estul Europei, care au trăit în comunism  vexațiunile libertății  de credință, care au fost martorele dărâmării bisericilor, a aruncării în temnițele comuniste a celor plini de evlavie și milostenie.  

Refuzul  Zilei europene a libertății religioase ne poate arunca,din nou, în evul  întunecat al negării dreptului la rugăciune și poate duce la recrudescența mișcărilor neo-marxiste care propovăduiesc  eliminarea credinței din viața omului. PMP consideră că Parlamentul European nu are dreptul de a pune piedici în declararea unei zile oficiale de manifestarea  diversității culturale, în expunerea  unor valori care au dăinuit de secole și care au dat sens vieții umanității. 

Libertatea religioasă a fost o permanentă bătălie pentru  exprimarea  propriei credințe în Dumnezeu, ca o formă de manifestare a  gândirii și asumare a unor principii care  ghidează  acțiunile și comportamentul omenesc. 

Cum și-au bătut joc deputații USR de un tezaur românesc. Părintele Vasile Ioana: M-a durut ce au făcut.

Deputaţii au dat vot favorabil proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.113/2020 pentru modificarea Legii nr.114/2007 privind sprijinul financiar acordat de statul român Schitului românesc "Prodromu", de la Muntele Athos, Grecia.

S-au înregistrat 258 de voturi pentru, 31 de voturi împotrivă, 19 abţineri şi un deputat nu a votat. Vicepremierul Dan Barna a fost printre cei care au exprimat un vot negativ pentru acest proiect de finanțare. Unul din deputații USR PLUS care au votat contra, Radu Molnar, spune că finanțarea schitului românesc este “o risipă populistă” (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel