PMP atenționează coaliția de guvernare să nu renunțe la compensarea prețurilor la carburanți

Sursa foto: Facebook Guvernul României
Sursa foto: Facebook Guvernul României

PMP atenționează coaliția PNL-PSD-UDMR că este o greșeală să renunţe la compensarea preţurilor la carburanți.

PMP solicită coaliției PNL - PSD - UDMR să mențină această facilitate fiscala, atât pentru motorină cât și pentru benzină, și să aprobe și alte măsuri, cum ar fi reducerea accizei la carburanți, așa cum au procedat și alte țări din Uniunea Europeană.

Eliminarea compensării va avea un efect care va fi resimţit din plin de români, prin creșterea prețurilor la aceste produse, ceea ce va influența negativ puterea de cumpărare a populaţiei. Deși compensarea a fost de doar 50 bani/litru de carburant, acoperindu-se o mică parte din scumpirile înregistrate la pompă, totuși această măsură a avut ca efect temperarea creșterii prețurilor la motorină și benzină.

"Guvernul României nu trebuie să invoce impactul bugetar al acestei măsuri, deoarece a fost de doar 800 milioane lei față de 2 miliarde lei cât a fost estimarea inițială. Față de miliardele de euro alocate de celelalte țări din UE, suma este nesemnificativă pentru bugetul de stat", a declarat fostul ministru de Finanţe Gheorghe Ialomiţianu, vicepreşedinte PMP.

APP atacă ordonanța legată de noile taxe și impozite care se va aplica din 1 ianuarie 2023! Este a 6-a lege pe care încearcă să o blocheze

A.P.P. a solicitat astăzi Guvernului României, printr-o adresă oficială, să renunțe definitiv la Ordonanța 16/15 iulie 2022, emisă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

„Este vorba de Ordonanța prin care românii, și așa sărăciți și dijmiuți prin toate celelalte inițiative legislative adoptate de către Guvern, sunt suprataxați și supraimpozitați. Inclusiv  în ceea ce privește suprataxarea locuințelor personale, atât din mediul urban, cât și rural.

A.P.P. a făcut către Guvern solicitarea de suspendare definitivă a aplicării Ordonanței, în temeiul Art. 108 din Constituția României, republicată, și al Art. 1, pct. III., alin.2, din Legea nr. 311/2021, privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe.

Știind că Guvernul României este total nepăsător și cinic la adresa oricărei solicitări venite din partea românilor (sindicate, pensionari, patronate), l-am atenționat că:

- A.P.P. a depus la Avocatul Poporului o adresă oficială, prin care îi solicităm să sesizeze Curtea Constituțională a României, asupra aspectelor de  neconstituționalitate în ceea ce privește Ordonanța 16/15.iulie 2022, prin care Guvernul a hotărât majorarea  birurilor către români. Echipa de juriști ai A.P.P. (magistrați, avocați) a argumentat  în această adresă și a subliniat d.p.d.v. juridic, toate aspectele de necostituționalitate ale Ordonanței (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel