PMP, apel către Parlament "pentru salvarea României"

Facebook Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor
Facebook Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor

PMP face un apel către Parlamentul României. 

"PMP lansează un apel către Parlament pentru a-și relua rolul său constituțional și să adopte, de urgență, legile cerute de români. Guvernul interimar a blocat întreaga țară și se află în imposibilitatea de a pune capăt crizelor care s-au suprapus în această perioadă. De aceea, singura soluție poate veni de la parlamentarii noștri, care trebuie să se trezească din indolența lor și să preia inițiativa legislativă.

Sunt legi în Parlament care așteaptă de luni sau de ani de zile și care, printr-o mobilizare exemplară, pot trece prin plen și pot salva România. Criza pandemică înseamnă diferența dintre viață și moarte, iar proiectul Noii Legi a Sănătății zace de peste un an în sertarele parlamentarilor.Inițiativele privind plafonarea prețurilor la energie electrică așteaptă la rând și e nevoie doar de un acord politic între partidele parlamentare pentru a le trece prin plen.

Independența energetică a țării stă doar într-o înțelegere între partide pentru exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră, care să ducă la adoptarea legii off-shore și la deblocarea investițiilor marilor companii energetice.

PMP cere Parlamentului, principala instituție a democrației, să dea dovadă de responsabilitate și să recâștige încrederea românilor, tocmai, într-un moment greu prin care trece țara noastră. Guvernul interimar are nevoie urgentă de cadrul legislativ necesar pentru a putea relua lupta cu criza pandemică, cu creșterea alarmantă a prețurilor la energie, la carburanți, la alimentele de bază, în plină iarnă", transmite Partidul Mişcarea Populară printr-un comunicat de presă.

Ioana Constantin: Cabinetul Cioloş va pica în Parlament. Problema rămâne

Ioana Constantin (PMP) analizează lista de miniştri cu care Dacian Cioloş urmează să se prezinte în Parlament.

"Propunerea Ioanei Mihăilă pe lista miniștrilor lui Dacian Cioloș este o sfidare la adresa românilor și personalului medical. Pur și simplu, să te afli în situația în care azi în spitalele noastre se face medicină de dezastru pentru că nu a fost pregătit valul 4 corespunzător și să propui tot ministrul care a gestionat dezastruos pregătirea spitalelor, este revoltător.

Vorbim despre ministrul care a ratat fondurile europene pentru programul de testare, despre ministrul care nu a reușit să pregătească nici Secțiile ATI și nici personal medical pentru Secțiile ATI, despre ministrul care abia când a plecat s-a plâns de piedicile care i s-au pus, nu când era în funcție.

România, sanitar, nu mai are timp de experimente și improvizații. De altfel, cu foarte mici excepții cum e cazul lui Ionuț Moșteanu, Cristina Prună, Nicu Fălcoi sau Dragoș Pâslaru, cabinetul propus de Dacian Cioloș nu pare adecvat crizelor prin care România trece azi.

Va pica în Parlament. Problema rămâne: România are nevoie de un guvern cu puteri depline, stabil, susținut de o majoritate stabilă pe termen lung. România nu mai are timp de improvizații", transmite Ioana Constantin pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel