PMP: Adrian Oros, ministrul pleonasm

Adrian Oros este "ministrul pleonasm", în accepţiunea celor de la PMP. 

"Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a descoperit că degeaba  fermierii au recolte istorice, de vreme ce ei exportă materie primă, fără valoare adăugată. El constată, la doi ani de zile de când se află în fruntea ministerului că, munca țăranului român este de prisos, pentru că nu există capacități de depozitare și de procesare. ”Deficitul balanței comerciale se datorează (n.r.!?) în primul rând unei slabe capacități de depozitare și procesare”, constată domnul Oros.

O concluzie tautologică, de vreme ce fermierii se plâng, de ani de zile, la porțile ministerului, că nu-și pot distribui marfa la valoarea de piață, că ei merg în pierdere și că , din această afacere, doar speculanții câștigă.

PMP consideră că declarațiile lui Oros se dovedesc a fi ridicole, în condițiile în care ministerul Agriculturii nu a făcut nimic pentru construirea de depozite regionale, așa cum era prevăzut în programul de guvernare. Lipsa de profesionalism, nepăsarea și indolența funcționarilor de la Ministerul Agriculturii i-au lăsat pe fermieri  la mâna samsarilor și a importatorilor, care fac legea și îi obligă pe țărani să vândă la prețuri de subproducție.

De asemenea, ministrul Agriculturii se dovedește a fi total incapabil să negocieze la Bruxelles, condiții mult mai bune de subvenționare a produselor agricole, românii fiind puși, într-o poziție umilitoare, în raport cu fermierii din alte state europene.

PMP solicită Ministrului Agriculturii să-și facă datoria față de fermieri și față de agricultura românească, iar dacă nu este în stare, ceea ce a dovedit până acum, să lase locul specialiștilor", transmite Partidul Mişcarea Populară printr-un comunicat de presă.

Asociația Forța Fermierilor îl trage de mânecă pe Adrian Oros: Nu ați scris niciun rând din PNRR-ul pentru agricultură

Asociația Forța Fermierilor protestează public față de inactivitatea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în a demara consultările cu agricultorii pentru elaborarea Planului Național Strategic (PNS) pentru Politica Agricolă Comună 2023-2027. În timp ce România nu a scris niciun rând din PNS, Polonia a finalizat deja cel de-al doilea draft integral al documentului, esențial pentru modul în care se vor acorda subvențiile europene pentru agricultură, în fiecare stat-membru. Termenul-limită, pentru țările din UE, de a depune PNS la Bruxelles este 31 decembrie 2021.

Un reprezentant al Asociației Forța Fermierilor a depus astăzi, 26 august 2021, la sediul Ministerului Agriculturii un exemplar din PNS-ul polonez, tocmai pentru a trage un semnal de alarmă către guvernanți legat de situația defavorabilă în care se află fermierii români față de omologii lor din celelalte state europene.

PNS pentru Politica Agricolă Comună 2023-2027 este un veritabil Plan Național de Redresare și Reziliență pentru fermieri, în care sunt prevăzute strategiile și prioritățile pentru acordarea banilor europeni în agricultură.

„Pur și simplu este o bătaie de joc la adresa fermierilor români din partea ministrului Adrian Oros. Nu există nicio explicație oficială cu privire la motivele acestei întârzieri. Este vorba de destinul fermierilor români, despre ce se va întâmpla cu securitatea alimentară a României, despre viitorul satului românesc. Solicităm Guvernului României, premierului Florin Cîțu, o reacție fermă. Deja este vorba de o neglijență criminală cu privire la agricultura națională. Noi, cei din Asociația Forța Fermierilor, am solicitat încă de acum o lună, remanierea ministrului Adrian Oros și demararea consultărilor dintre mediul asociativ agricol și reprezentanții Ministerului Agriculturii în mandatului unui nou ministru, care sperăm să fie ceva mai responsabil și mai implicat decât actualul ministru. Se pare că guvernanților nu le pasă de fermieri, nu am nicio altă explicație cu privire la haosul care domnește în Ministerul Agriculturii, haos patronat de ministrul Adrian Oros”, a spus Vlad Macovei, președintele Asociației Forța Fermierilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel