PMB, parteneriat cu Fundaţia Crucea Alb Galbenă pentru sprijinirea persoanelor vârstnice

Mihai Ciobanu / 06 feb 2020 / 20:08 Salveaza PDF Comentarii

"Parteneriatul cu Fundaţia Crucea Alb Galbenă continuă şi anul acesta. împreună, vom ajuta sute de vârstnici care nu se pot deplasa şi care au nevoie de medicamente sau îngrijiri la domiciliu", transmite primarul Gabriela Firea.

"M-am intalnit cu directorul general al Fundatiei Crucea Alb Galbena, doamna Mariuca Ivan, pentru a identifica cele mai bune solutii pentru dezvoltarea serviciilor de ingrijire la domiciliu a persoanelor varstnice din Capitala.

Am discutat despre continuarea si dezvoltarea primului centru pilot de servicii integrate de ingrijire - initiativa care reprezina o premiera atat in Bucuresti, cat si in tara! Acesta a fost si ramane un model de bune practici care poate fi multiplicat la nivel national.

Astfel, Primaria Capitalei va finanta serviciile integrate oferite la domiciliu de medicii, asistentii medicali, sociali, kinetoterapeutii si ingrijitorii Fundatiei Crucea Alb Galbena, pentru varstnicii aflati in nevoie din toate sectoarele Capitalei, iar pentru aceasta voi promova o hotarare de consiliu in sedinta din luna februarie", transmite primarul general al Capitalei.

Sistem de teleasistenţă si teleurgenţă 'Butonul Roşu'

 

"Totodata, am mai discutat si despre o componenta a centrului pilot de servicii integrate, si anume despre dezvoltarea sistemului de teleasistenta si teleurgenta 'Butonul Rosu'. Prin acest sistem se supravegheaza si monitorizeaza pacientii in momente de criza". Am dat asigurari ca Primaria Capitalei va sprijini in continuare cu tot ce este necesar Fundatia Crucea Alb Galbena, organizatie care, cu ajutorul fondurilor Primariei Municipiului Bucuresti, va putea oferi ingrijiri specializate la domiciliu pentru sute de varstnici.

Una dintre prioritatile clare ale mandatului meu o reprezinta protejarea categoriilor sociale vulnerabile, din care fac parte si varstnicii. Am infiintat Centrul pentru Seniori al Municipiului București prin care derulam o serie de programe destinate acestora, din care amintesc proiectul 'Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia', prin care finantam achizitionarea ochelarilor pensionarilor fara posibilitati financiare si sprijinim orice initiativa menita sa imbunatateasca viata varstnicilor nostri, cum este Fundatia Crucea Alb Galbena!

Prin derularea acestui program, ne dorim sa le asiguram un trai decent pensionarilor singuri, fara posibilitati financiare, care au probleme de sanatate si nu se pot deplasa. Acestora li se asigura servicii integrate de îngrijire la domiciliu, servicii medico-sociale, de recuperare, servicii de îngrijire de bază", a scris Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, pe Facebook.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24