Primăria Capitalei anunță măsuri urgente de combatere a poleiului

Polei
Polei

Peste 260 de utilaje şi aproximativ 300 de operatori manuali sunt pregătiţi să intervină în această noapte, în toate cele şase sectoare fiind demarate tratamentele de combatere a poleiului, informează Primăria Capitalei.

Potrivit unui comunicat transmis vineri seară de PMB, având în vedere avertizarea cod portocaliu emisă de meteorologi, care anunţă depuneri semnificative de polei în Capitală, operatorii de deszăpezire au efectuat tratamente de combatere a poleiului în zonele din proximitatea pantelor, rampelor şi a podurilor. În prezent, operatorii de salubrizare verifică toate arterele, intervenind punctual acolo unde s-a format polei. Pentru intervenţia din această noapte, potrivit raportărilor operatorilor de deszăpezire, sunt pregătite să acţioneze 266 de utilaje destinate aplicării tratamentelor preventive, în timp ce 294 de operatori manuali vor interveni pentru curăţarea staţiilor şi refugiilor STB, a trotuarelor, dar şi a gurilor de metrou, precizează Primăria Generală.

Controale în toate sectoarele

Ulterior, pe parcursul nopţii, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, operatorii de salubrizare vor efectua şi alte tratamente de combatere a poleiului pe străzile cu trafic RATB, la obiective sociale, instituţii publice, instituţii de învăţământ, dar şi în zonele cu risc precum pante, rampe şi poduri, continuându-se cu străzile laterale. În ceea ce priveşte curăţarea trotuarelor, PMB reaminteşte că 'persoanele fizice şi juridice au obligaţia ca pe timp de iarnă să îndepărteze ţurţurii de gheata formaţi la nivelul acoperişului imobilului/construcţiei, să cureţe, în maximum 24 de ore după încetarea ninsorii, zăpada depusă şi gheaţa formată de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau îşi desfăşoară activitatea, a sediilor de firme, curţilor şi terenurilor deţinute, astfel încât traficul pietonal să se desfăşoare în condiţii normale'. PMB menţionează că inspectorii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti - Direcţia Control au aplicat, joi şi vineri, 211 somaţii pentru neîndepărtarea gheţii de pe trotuare şi au sancţionat nouă agenţi economici cu amendă în cuantum total de 12.000 de lei. Totodată, s-a solicitat ca fiecare poliţie locală de sector să acţioneze în acelaşi mod în zonele de competenţă. Acţiunile de control referitoare la curăţarea trotuarelor de zăpadă vor continua şi în zilele următoare, mai informează PMB. 

VEZI ȘI:

Mărțișoare interzise. Primăria Generală, anunț

GHEAȚĂ pe mașină. Cum o cureți ușor și SIGUR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel