PM algerian: Au murit 37 de muncitori străini. Coordonatorul atacului terorist, un canadian

ostatici in amenas dc
ostatici in amenas dc

În timpul celor patru zile de asediu de pe platforma de gaz In Amenas au fost uciși 37 de muncitori străini, potrivit preimierului algerian Abdelmalek Sellal. El a declarat că atacul teroriștilor a coordonat de un canadian, scrie The Guardian.

Sellal a precizat că cinci muncitori străini încă lipsesc. Prim-ministrul Britanic David Cameron a declarat că atunci când platforma a fost atacată existau 800 de angajați acolo, dintre care 135 din țări străine. El a menționat că dintre cei 40 de ostatici, cel puțin 12 au fost uciși, iar situația a 20 este instabilă. Cifrele date de premierul britanic sunt în neconcordanță cu cele oferite de Abdelmalek Sellal.  A fost confirmată moartea a trei britanici, iar despre alți trei locuitori ai Regatului - împreună cu englezul de origine columbiană - se crede că ar fi fost uciși, a completat Cameron.

În ceea ce privește bilanțul victimelor, S.U.A a confirmat moartea a trei americani, Japonia a șapte persoane de pe insula din Pacific, iar România a doi cetățeni ai săi.

Teroriștii plănuiau să arunce în are platforma din In Amenas. Un canadian ar fi condus atacul

Prim-ministrul algerian a mai spus astăzi că au fost uciși 29 de islamiști în timpul raidului și, din câte se pare, grupul terorist a fost condus de un canadian. Trei fundamentaliști care au luat parte la atac au fost capturați. Oficialul algerian a precizat că militanții doreau să arunce în aera platforma de gaz, într-un atac plănuit acum două luni în Mali. Ministrul de Externe al Canadei, John Baird, a declarat că țara sa nu poate confirma implicarea unui candadian în asaltul terorist dar că face toate verificările necesare.

Militantul islamist Mokhtar Belmokhtar a revendicat atacul ca aparținând grupării Al Qaida, afirmând într-o filmare că 40 de teroriști au luat parte la acțiunea din In Amenas.

Primul raport venit la scurt timp de la asaltul final al armatei algeriene, a arătat moartea a 23 de ostatici. Potrivit unor surse citat de AFP ieri, numărul ajunsese la 25 de morți. Ministrul Afacerilor Externe din România, Titus Corlățean, a confirmat că doi români au fost victime ale atacului pornit miercuri în nordul Africii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel