Urmărește emisiunea live


Ploile torențiale INUNDĂ deșertul, după ce arabii au însămânțat norii

Ploile torențiale INUNDĂ deșertul, după ce arabii au însămânțat norii / Foto: Pexels
Ploile torențiale INUNDĂ deșertul, după ce arabii au însămânțat norii / Foto: Pexels

Ploile torențiale inundă deșertul, după ce arabii au însămânțat norii.

Arabii au însămânţat norii, iar ploile torenţiale inundă deşertul. Autorităţile mai multor ţări din Golf au informat populaţia să se protejeze de ploile torenţiale intenţionat provocate pentru a echilibra situaţia meteo în regiuni foarte calde şi aride. În Emiratele Arabe Unite, ploile torenţiale au căzut în toată ţara, în special în oraşele Dubai şi Abu Dhabi, relatează Mediafax.

Ploile au fost provocate de tehnologia de „însămânţare a norilor”, o practică folosită de autorităţi pentru a creşte cantitatea de ploaie. O ploaie torenţială a căzut peste vastul regat deşertic al Arabiei Saudite, inclusiv asupra pelerinilor aflaţi în oraşul sfânt Mecca.

Apărarea Civilă a avertizat că ploi moderate până la abundente vor continua să cadă în mai multe zone. Fenomene meteo extreme au avut loc și în Qatar, Kuweit şi Oman.

Cum decurge însămânțarea norilor cu iodură de argint, pentru producerea ploilor. Testul care a fost efectuat deasupra Dobrogei

Ploaia poate fi stimulată prin însămânțarea norilor cu iodură de argint. Jurnaliștii de la AgroJurnal au filmat anterior unul dintre testele făcute pe aeroportul Mihail Kogălniceanu de Autoritatea Națională de Stimulare a Ploilor. Avioane ale partenerilor greci, care stimulează de ani de zile ploile, au însămânțat norii de deasupra Dobrogei, cu ajutorul unor rachete speciale, iar ploile nu au întârziat să apară, scrie Digi24.ro.

"Ne confruntăm cu această masă de aer care intră în zona pe care o controlăm, cea de testare. Putem să o vedem aici. Aici este întreaga arie. Și pe parcurs, în timp ce norii se apropie, lansăm cele două avioane. Îl vedem pe cel de pe partea stângă că a efectuat însămânțarea... acele mici steluțe pe care le vedem. (...) În jur de 30 de rachete cu primul avion și 29 de torțe pe aripi.  (...) Am observat o prelungire a duratei ploii. Nu doar a cantității de apă. Concentrația a cristalelor de gheață în apă face ca norul să fie mai longeviv și să descarce mai multă apă sub formă de ploaie.", a explicat Tzonichakis Nicolas. Vezi video mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel