Ploile torenţiale au dus la moartea a încă două persoane şi la mii de evacuări în Brazilia

Ploile torenţiale care s-au abătut asupra mai multe regiuni din Brazilia în ultimele zile au dus la moartea a încă două persoane şi la evacuarea a 4.000 de rezidenţi, au indicat joi autorităţile, potrivit AFP. 

În statul Santa Catarina (sud), ploile au provocat inundaţii care au dus la moartea a două persoane: o persoană s-a electrocutat, iar alta a fost îngropată de o alunecare de teren, potrivit apărării civile locale. Un pompier este în continuare dat dispărut.

În imaginile difuzate de autorităţi, apar cartiere întregi din oraşul Sao Joao Batista inundate în urma unei viituri. În alte imagini, apar pompieri care oferă ajutor pe străzile oraşului, unde apa ajunge până la şolduri.

Până la această oră, autorităţile din Santa Catarina au anunţat că peste o mie de persoane au fost evacuate, iar în statul Bahia (nord-est), peste 4.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele. Ploile diluviene s-au abătut asupra mai multor regiuni din Brazilia în ultimele zile.

O alunecare de teren survenită luni pe o autostradă dintr-o regiune muntoasă din statul Parana (sud) a făcut cel puţin doi morţi. Joi, pompierii au continuat să caute persoane dispărute în ura viiturii. Numărul acestora a fost redus la mai puţin de 30, au precizat autorităţile din Parana. Iniţial, autorităţile au estimat numărul persoanelor date dispărute ca fiind cuprins între 30 şi 50, notează Agerpres. În luna februarie, 233 de persoane şi-au pierdut viaţa la Petropolis, într-o regiune muntoasă situată în apropiere de Rio de Janeiro, în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor.

Citește și...

Mai multe ambasade ale Ucrainei în străinătate au primit 'pachete sângeroase' ce conţineau ochi de animale, susține Kiev

Mai multe ambasade ale Ucrainei în străinătate au primit 'pachete sângeroase' ce conţineau ochi de animale, susține Kiev.

Mai multe ambasade ale Ucrainei în străinătate au primit 'pachete sângeroase' care conţineau ochi de animale, a anunţat vineri Ministerul Afacerilor Externe ucrainean, după ce o serie de scrisori-capcană au fost trimise mai multor ambasade şi oficiali în Spania, inclusiv ambasadei Ucrainei la Madrid, informează Reuters.

Pachetele, înmuiate într-un lichid cu o culoare şi un miros distinctive, au fost trimise ambasadelor Ucrainei în Ungaria, în Ţările de Jos, în Polonia, Croaţia şi Italia, consulatelor generale ale Ucrainei la Napoli şi Cracovia, precum şi consulatului din Brno, în Republica Cehă, a precizat pe Facebook purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, Oleg Nikolenko.

'Analizăm semnificaţia acestui mesaj', a scris Nikolenko, adăugând că ministrul ucrainean al afacerilor externe Dmitro Kuleba a ordonat ca toate ambasadele şi consulatele vizate să fie plasate sub protecţie sporită. Şase scrisori-capcană au fost trimise săptămâna aceasta la mai multe ambasade şi sedii oficiale în Spania, inclusiv la biroul prim-ministrului spaniol Pedro Sanchez şi la ambasada SUA de la Madrid, determinând Spania să-şi sporească securitatea.

Ţintele vizate au alimentat suspiciuni că sprijinul pe care Spania îl acordă Ucrainei în lupta ei împotriva invadatorilor ruşi ar putea constitui o motivaţie a atacurilor. Nikolenko a mai anunţat că intrarea de la apartamentul ambasadorului Ucrainei la Vatican a fost vandalizată. Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel