Ploieștenii sunt asigurați că vor avea apă caldă și agent termic

Iulian Dumitrescu, președintele PNL al Consiliului Județean Prahova
Iulian Dumitrescu, președintele PNL al Consiliului Județean Prahova

Consilierii judeţeni s-au întâlnit astăzi, în şedinţă extraordinară, pentru a vota proiectul prin care s-a luat act act de asigurarea continuității furnizării serviciului public de alimentare cu energie termică în municipiul Ploiești de către operatorul Veolia Energie Prahova S.R.L. până la data de 13 mai 2022, ora 24.00. 

Asigurarea acestei continuităţi a fost necesară ca urmare a rezilierii contractului de către Veolia, înainte de termen, la data de 31 martie 2022.

Vă reamintim că pe data de 16 martie, legislativul judeţean a solicitat operatorului să asigure serviciul public de furnizare a energiei termice şi apei calde şi în următoarea perioadă, până la finalizarea licitaţiei şi semnarea unui nou contract, dar nu mai mult de 90 de zile, în baza prevederilor Legii nr.51/2006 privind serviciile comunitare de utilități publice, cu modificările și completările ulterioare.  Conform art.33, alin. (3), din legea anterior amintită,"operatorii serviciilor de utilități publice aflați în oricare dintre situațiile la alin (2) au obligația la solicitarea autorităților administrației publice locale, de a asigura continuitatea furnizării/prestării serviciilor/activităților din sfera serviciilor  de utilități publice până  la desemnarea noului operator, dar nu mai mult de 90 de zile".

Astfel, în baza prevederilor legale, dar şi a discuţiilor ulterioare interinstituţionale privind impactul pe care l-ar fi avut sistarea acestor servicii, operatorul s-a conformat şi a notificat Consiliul Judeţean Prahova şi Consiliul Local Ploieşti cu privire la asigurarea continuităţii până la data amintită mai sus.

Un proiect similar a fost aprobat, astăzi, şi de către Consiliul Local Ploieşti, dat fiind că sistemul centralizat din municipiu este gestionat, în comun, de cele două administraţii. CJ Prahova deţine centrala termică de la Brazi şi reţeaua primară de transport, iar Ploieştiul deţine reţeaua de distribuţie, potrivit Consiliului Județean Prahova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel