Ploaie înghețată. Acțiune în forță în Sectorul 4

Aproape 200 de oameni și peste 35 de utilaje acționează în sectorul 4 pentru îndepărtarea efectelor fenomenului meteo denumit ”ploaie înghețată”. 

”Primăria Sectorului 4 a mobilizat, încă de la primele ore ale dimineții, toate efectivele disponibile pentru a reacționa cât mai rapid în cazul multitudinii de sesizări privind fie copaci căzuți sau crengi desprinse din aceștia care blochează artere de circulație ca urmare a nivelului mare de gheață depusă în cursul nopții trecute asupra Capitalei.

La ora transmiterii acestei informări, se află la lucru aproape 200 de persoane (atât lucrători manuali, specialiști în conducerea și manevrarea de utilaje specifice sau consilieri din cadrul direcțiilor de specialitate ale primăriei), precum și 36 de utilaje (platforme pentru ridicarea arborilor și crengilor căzute sub greutatea gheții, PRB-uri ori alte asemenea mașini) care acționează în ritm susținut pentru îndepărtarea efectelor fenomenului denumit „ploaie înghețată".

Conform informațiilor transmise din teren de către echipele noastre de intevenție, până la acestă oră, au fost soluționate peste 100 de sesizări care au vizat în jur de 50 de arbori puși la pământ ori crengi desprinse din aceștia, precum și aproximativ 40 de autovehicule avariate ușor. Cifrele vor suferi însă modificări odată cu trecerea timpului, întrucât primim în continuare sesizări privind arbori care cedează sub greutatea gheții. În aceste condiții, este clar faptul că timpii de reacție sunt mai mari decât în condiții normale, însă colegii noștri aflați acum în teren vor rămâne la lucru inclusiv după căderea nopții, când apreciem că vom reuși să combatem toate efectele fenomenului meteo sus-menționat.

Andrei Trocan, viceprimar Sectorul 4: Rămânem în dispozitiv și după căderea nopții

"Lucrăm cu toate efectivele disponibile, așa că vom avea cu siguranță o zi lungă. Am degajat deja căile de transport public, iar numărul zonelor în care arborii plini de gheață reprezintau un pericol pentru oameni devine din ce în ce mai mic. Rămânem la lucru și după căderea nopții, pentru că lupta cu acest fenomen meteo nu este încă încheiată", a declarat în exclusivitate pentru DC News  Andrei Trocan, viceprimarul sectorului 4.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel