Pliante anti-Iohannis cu UDMR. Hunor, revoltat: Sesizăm Poliția

UDMR a anunțat miercuri că sesizează Biroul Electoral Central și Poliția după ce în cutiile poștale ale unor persoane din Harghita, Covasna și Mureș au fost plasate pliante în limba maghiară, conform cărora Kelemen Hunor și Marko Bela, lideri ai Uniunii, nu îl susțin la prezidențiale pe candidatul ACL, Klaus Iohannis.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că Uniunea nu are nicio legătură cu aceste pliante şi se delimitează ferm de astfel de "dezinformări şi manipulări".

"Miercuri., am fost avertizaţi de la Poşta din Mureş, Covasna şi Harghita că au apărut pliante în număr foarte mare în care apar poza mea şi a lui Marko Bela şi mesajul în limba maghiară potrivit căruia noi nu îl sprijinim pe Klaus Iohannis. Nu avem nicio legătură cu acest pliant, depunem sesizare la BEC, la Poliţie şi la birourile electorale judeţene din cele trei judeţe. Nu se scrie cine a comandat şi cine a tipărit aceste pliante, aşa cum spune legea, şi nici nu ne-am dat acordul ca imaginea noastră să fie folosită în această campanie. Ne delimităm ferm de astfel de dezinformări şi manipulări. Cei care au făcut acest lucru au făcut o greşeală capitală, uriaşă", a spus Kelemen.

"Trădarea" UDMR, culise și impact în finala Ponta-Iohannis

Potrivit acestuia, din informaţiile sale, pliantele respective au fost livrate de Poşta Română, astfel încât "Poşta a primit de la cineva pliantele, cineva a făcut această comandă, cineva plăteşte aceste pliante duse de poştaşi în cutii poştale".

"Noi încercăm să oprim acest lucru şi prin Poşta Română. Ne delimităm de acest mesaj, de acest mijloc de campanie şi de această manipulare ordinară", a afirmat preşedintele UDMR.

UDMR a anunţat, săptămâna trecută, că lasă la latitudinea membrilor comunităţii maghiare să voteze conform convingerilor lor în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. 

Familia europeană din care face parte UDMR, PPE, a îndemnat toate forțele de centru-dreapta din România să-l sprijine pe Klaus Iohannis în finala prezidențială cu Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel