Plenul CSM, amânat a treia oară din lipsă de cvorum. Savonea: De acum e îngrijorător

Rodica Mitu / 01 iul 2019 / 08:57 Salveaza PDF Comentarii
CSM
Descriere foto: CSM

Președintele CSM, Lia Savonea, a anunțat, luni, 1 iulie, că plenul va fi amânat pentru a treia oară, deoarece cei șapte membri care au boicotat ședința săptămâna trecută au transmis un e-mail pentru a cere din nou eliminarea de pe ordinea de zi punctele privind SIIJ, până sunt dezbătute rapoartele europene.

„Este de acum îngrijorător. Este a treia ședință fixată la care aproape aceiași membri nu dau curs.

Săptămâna trecută a fost lansată public o scrisoare, astăzi e-mailul meu a sosit, cam în aceiași termeni, o scrisoare din partea acelorași membri prin care se solicită să fie scoase de pe ordinea de zi lucrările care privesc Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) cu motivarea nevoii de a se dezbate mai întâi public raportele GRECO și raportul Comisiei de la Veneția.

Cred că locul în care trebuie să dezbatem aceste chestiuni este tocmai ședința plenului și împreună să decidem dacă punctele de amână sau nu", a anunțat Lia Savonea.

„Este regretabil, nu știu în plus ce aș putea să spun. Cred că este cazul să cerem scuze colegilor și instituțiilor față de care noi avem astfel de atitudine", a afirmat Savonea.

Ce avea pe ordinea de zi plenul CSM

 

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii avea pe ordinea de zi validarea rezultatelor concursului pentru numirea Adinei Florea ca procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție.

În acest context, precizăm că și ultimele două ședințe ale plenului CSM au fost amânate din lipsă de cvorum.  

 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24