Pleșoianu, scrisoare pentru Toader: NU vă voi considera un EROU

Rodica Mitu / 11 feb 2018 / 14:07 Salveaza PDF Comentarii
Liviu Pleșoianu
Descriere foto: Liviu Pleșoianu

Liviu Pleșoianu i-a transmis, prin intermediul rețelei de socializare Facebook, o scrisoare deschisă ministrului Justiției.

Acesta consideră că ministrul Tudorel Toader a pierdut șansa de a fi un erou.

"Scrisoare deschisă către ministrul Justiției, domnul Tudorel Toader

Domnule ministru Toader, șansa de a fi un erou ați pierdut-o anul trecut, în luna martie, când ați considerat că nu e "oportun" să cereți revocarea din funcție a distinsei sufrageriste", își începe astfel scrisoarea Liviu Pleșoianu.

"Veți avea însă aprecierea mea" 

"Aveați, domnule ministru, zeci de motive pentru zeci de cereri de Revocare! Ei bine, pentru toate ezitările, amânările și prelungirile pe care le tot cereți dincolo de orice regulă a jocului democratic și instituțional, vă anunț că eu NU vă voi considera un EROU dacă, într-un final al unui final al unui final veți comunica totuși decizia de a solicita REVOCAREA Zeității Sale.

Veți avea însă aprecierea mea pentru simplul fapt că niciun ministru al Justiției de până acum nu a mai avut onestitatea, responsabilitatea și fermitatea de a cere REVOCAREA intergalacticei. ...Mingea e la dumneavoastră în teren, domnule Toader. Eu am făcut absolut tot ce a ținut de mine pentru a expune IPOCRIZIA și IMPOSTURA acestui personaj!", a scris Pleșoianu.

Ce spunea Tudorel Toader

Amintim că, invitat în cadrul emisiunii România9, moderată de Ionuț Cristache la TVR1, ministrul Tudorel Toader a discutat și despre șefa DNA. În contextul în care ministrul Justiției spunea că poate anunța o decizie în ceea ce o privește pe Laura Codruța Kovesi chiar și pe 31 decembrie, săptămâna aceasta, a făcut o serie de precizări. "În primul rând, să facem cuvenita precizare: n-am zis că voi spune, am zis să nu vă surprindă dacă vă voi anunța pe 31. E o nuanță și de distincție semnificativă", a declarat Tudorel Toader.

"Când am venit ministru, am constatat faptul că de zece ani de zile nu s-a făcut un control de fond la DNA, nu s-a făcut un control de fond la Ministerul Public. Și au fost făcute cu rapoartele pe care le știm. Astăzi v-aș întreba când ați auzit ultima dată că un ministru al Justiției a cerut Ministerului Public cu cele trei componente - DNA, DIICOT și structurile din teritoriu - să prezinte un raport general complet pe care să-l trimită ministrului Justiției și ministrul Justiției să-l prezinte în Plenul Parlamentului, cele două camere reunite? Eu asta voi face", a spus Tudorel Toader. „Legea spune că în luna februarie trebuie să le primesc. (...) Mă voi duce să prezint", a adăugat ministrul.

VEZI ȘI Toader, DECIZIE privind revocarea lui Kovesi: Asta voi face


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26