Platoul Golan: Israelul denunță o rețea militară la granița sa

israel-gaza-violente
israel-gaza-violente

Armata israeliană a acuzat miercuri mişcarea fundamentalistă libaneză Hezbollah, unul din inamicii săi declaraţi, că a început să înfiinţeze o reţea militară în Golanul sirian, în apropierea teritoriului controlat de Israel.

Obiectivul acestei reţele, comandată - potrivit armatei israeliene - de către libanezul Ali Musa Daqduq, este de a dispune de echipe care să poată să atace Israelul atunci când li se va ordona, susţine armata într-un comunicat.

Reţeaua este 'într-o fază iniţială de stabilire şi de recrutare' şi 'nu este încă operaţională', adaugă armata israeliană.

Dar 'avem un mesaj clar: nu vom permite Hezbollah să instituie în Golan o structură teroristă capabilă să lovească civili israelieni', a avertizat un purtător de cuvânt al armatei israeliene, locotenent-colonel, Jonathan Conricus, într-o postare pe Twitter.

'Noi considerăm regimul sirian responsabil de tot ceea ce se întâmplă în Siria şi care vizează Israelul', a avertizat el.

Potrivit armatei israeliene, reţeaua - care pentru moment se familiarizează cu terenul şi se consacră colectării de informaţii - se constituie cu concursul armatei siriene şi al locuitorilor din Golanul sirian.

Ali Musa Daqduq a fost capturat în 2007 în Irak de către armata SUA care îl suspecta de implicare într-un atac soldat cu moartea a cinci soldaţi americani în acelaşi an. El a fost predat la sfârşitul anului 2011 autorităţilor de la Bagdad, apoi pus în libertate în 2012 de către justiţia irakiană din lipsă de probe.

Israelul a cucerit o mare parte din Platoul Golan sirian în cursul Războiului de Şase Zile în 1967, pe care apoi a anexat-o, o decizie ce nu a fost niciodată recunoscută de către comunitatea internaţională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel