Plăţi suplimentare sau donaţii spitale, reguli NOI

Pacientul poate oferi donaţii doar unităţii sanitare unde a fost îngrijit, conform unui proiect depus la Senat.

Pacientul poate oferi donaţii doar unităţii sanitare unde a fost îngrijit, cu respectarea legii, prevede o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea art. 34 din Legea drepturilor pacientului 46/2003, depusă la Senat în calitate de primă cameră sesizată.

Art 34 al Legii 46/2003 prevede, în forma actuală, că 'pacientul poate oferi angajaţilor sau unităţii unde a fost îngrijit plăţi suplimentare sau donaţii', iar în forma propusă în proiectul de lege se stipulează că 'pacientul poate oferi donaţii unităţii sanitare unde a fost îngrijit'.

'Donaţiile vor fi incluse în situaţia privind execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli al spitalului public, care se afişează lunar pe pagina de web creată în acest scop de Ministerul Sănătăţii, prin grija ordonatorilor de credite ai unităţilor sanitare', se arată în propunerea legislativă semnată de un grup de parlamentari preponderent USR.

Acest proiect a fost semnat de preşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, Corneliu Florin Buicu (PSD).

Camera Deputaţilor este for decizional pentru această propunere legislativă. AGERPRES/(AS - autor: Livia Popescu, editor: Mihai Simionescu)

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27