Platformă online pentru cercetări medicale: Institutul Matei Balş lansează Baza Naţională de date de Cercetare

laborator medical
laborator medical

Rezultatele cercetărilor medicale ştiinţifice vor putea fi consultate prin intermediul unei platforme online, implementată de Institutul Naţional "Matei Balş" cu scopul de a centraliza toate aceste date şi de a facilita colaborarea dintre institute, universităţi, studenţi şi cercetători.

Baza Naţională de date de Cercetare (BNC) va fi lansată, marţi, de Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", potrivit unui comunicat transmis de unitatea sanitară, citat de Mediafax.

Proiectul vizează atragerea cercetătorilor ştiinţifice şi a tuturor specialiştilor în domeniul medical pentru a publica direct pe site-ul BNC rezultatele obţinute din activitatea de cercetare şi de a colabora între ei. Informaţiile postate vor fi protejate potrivit legii dreptului de proprietate intelectuală.

De asemenea, în cadrul BNC vor fi disponibile module de e-learning adresate studenţilor în domeniul medical, astfel încât aceştia să poată beneficia de asistenţă metodologică din partea specialiştilor în domeniu.

Baza Naţională de date de Cercetare este finanţată în cadrul proiectului "Formarea şi dezvoltarea aptitudinilor şi interesului pentru cercetarea ştiinţifică teoretică şi aplicată la nivelul studiilor de masterat în domeniul ştiinţelor medicale", coordonat de către Institutul "Prof. Dr. Matei Balş" Bucureşti, în parteneriat cu Agenţia Română de Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), finanţat printr-un program POSDRU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel