Platformă de schimb de criptomonede, INTERZISĂ în Marea Britanie

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

O importantă platformă de schimb de criptomonede a fost interzisă în Marea Britanie.

Autoritatea de supraveghere financiară din Marea Britanie (FCA) a emis o avertizare în care spune că „Binance Markets Limited nu are voie să desfășoare nicio activitate reglementată în Marea Britanie. Această firmă face parte dintr-un grup mai mare (Binance Group) ”, scrie Finance Magnates.

Astfel, Binance Markets Limited nu are permisiunea de a desfășura activități reglementate fără acordul prealabil scris al FCA.

"Nicio altă entitate din grupul Binance nu deține nicio formă de autorizație, înregistrare sau licență în Regatul Unit.", a precizat FCA.

Temeri legate de fraudele bancare

Decizia vine pe fondul unor temeri mari cu privire la creșterea numărului de fraude cu criptomonede, conform The Telegraph. Decizia Marii Britanii vine după ce recent și Autoritatea de reglementare financiară japoneză a emis un avertisment în legătură cu Binance, iar Autoritățile de reglementare din SUA și Germania și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la activitățile firmei.

Gigantul bursier criptografic a primit primul său avertisment FSA în martie 2018, când Autoritatea de reglementare a avertizat că firma se va confrunta cu acuzații penale dacă va continua să funcționeze fără licență. Autoritatea de supraveghere financiară din Marea Britanie a publicat un avertisment destinat consumatorilor atât împotriva holdingului Binance, înregistrat în Insulele Cayman, cât și a Binance Markets Limited, o filială din Londra controlată de directorul executiv Changpeng Zhao și supravegheată de Autoritatea de reglementare din Marea Britanie. Avertismentul FCA vine în timp ce autoritățile de reglementare la nivel global încearcă să ia măsuri suplimentare în contextul în care industria criptomonedelor este utilizată pentru activități ilicite, cum ar fi spălarea banilor.

 

El Salvador, prima țară care a adoptat Bitcoin ca mijloc oficial de plată

El Salvador a devenit prima țară care a adoptat Bitcoin ca mijloc legal de plată. Parlamentarii din Congresul țării din America Centrală au votat cu o „supermajoritate” în favoarea Legii Bitcoin, votul pro fiind de 62 din 84. Prețul Bitcoin a crescut cu 5%, până la 34.239,17 dolari, la scurt timp după vot. Anterior, președintele Nayib Bukele a trimis legea Congresului pentru vot.

„Scopul acestei legi este de a reglementa Bitcoinul ca mijloc legal de libertate nerestricționat, cu putere de eliberare, nelimitat în orice tranzacție și la orice titlu pe care persoanele fizice sau juridice publice sau private îl solicită”, se arată în textul legii. De acum, prețurile vor fi afișate și în bitcoin, contribuțiile fiscale pot fi plătite cu moneda digitală, iar schimburile în bitcoin nu vor fi supuse impozitului pe câștigurile de capital.

Bitcoin este cunoscut pentru fluctuațiile de preț care i-au determinat pe critici să sugereze că nu este potrivit să fie o monedă eficientă. Totuși, nu este clar încă cum El Salvador va lansa în cele din urmă Bitcoin ca mijloc legal de plată. Cursul de schimb cu dolarul SUA „va fi stabilit în mod liber de piață”, conform legii propuse. Moneda oficială actuală a El Salvador este dolarul SUA, notează CNBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel