Planul UE. Ce îi va permite Irlandei de Nord după Brexit

UE îi va permite Irlandei de Nord să redevină membru în cazul în care Regatul Unit se scindează, respectiv dacă irlandezii vor vota pentru revenirea la UE.

Liderii europeni ar putea lua măsuri pentru a permite Irlandei de Nord să se reîntoarcă în UE după Brexit, în cazul în care cetățenii săi vor vota pentru aceasta, potrivit The Telegraph.

O clauză ar putea fi inserată în textul poziției oficiale de negociere a UE atunci când liderii se vor întâlni astăzi, ceea ce i-ar permite Irlandei de Nord să se alăture din nou, în mod automat, Uniunii Europene, într-un mod similar Germaniei de Est atunci când Germania s-a reunificat.

Măsura reflectă Acordul de Vinerea Mare din 1998, pe care Theresa May a promis să-l susțină și să-l protejeze, ceea ce permite un referendum privind revenirea Irlandei, dacă se consideră că majoritatea ar fi în favoarea acesteia.

Cu toate acestea, un sondaj recent a constatat că 62% ar vota ca Irlanda de Nord să rămână în Regatul Unit, în timp ce reunificarea este sprijinită de 22% dintre irlandezi. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel