PLANUL ROȘU, activat la Tulcea. Accident naval grav. Șoferul unei ambarcațiuni era băut - UPDATE

Un grav accident naval s-a produs în această seară în localitatea Murighiol.

UPDATE 22:25: Conform IPJ Tulcea, din primele verificări a rezultat faptul ca o ambarcațiune în care se aflau patru persoane, în timp ce naviga pe fluviul Dunarea, din amonte, braț Sfântu Gheorghe, cu intenția de a pătrunde pe Dunărea Veche, pe fondul unor neînțelegeri în deplasare, a intrat în coliziune cu o altă ambarcatiune (în care se aflau nouă persoane) care se deplasa din sens opus.

Ambii conducători au fost testați cu aparatul alcootest, iar pentru conducătorul primei ambarcațiuni a rezultat o valoare de 0, 34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Politisții Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului.

UPDATE 20:45: Planu Roșu a fost dezactivat. La bordul celor două ambarcațiuni s-au aflat 13 persoane, dintre care 3 victime cu multiple traumatisme. Două dintre acestea au fost transportate la UPU Tulcea, iar cealaltă a fost preluată de elicopterul SMURD și transportată la UPU Constanța.

UPDATE: Din informațiile primite, în accident au fost implicate două ambarcațiuni, una de capacitate mare și una mai mică, ambele cu persoane la bord. 

Trei victime cu multiple traumatisme, dintre care 2 minori, primesc îngrijiri de la personalul medical aflat la fața locului.

VEZI ȘI: Accident NAVAL la Murighiol. Primele imagini de la fața locului

- Știrea inițială - 

Un accident naval în care au fost implicate mai multe ambarcațiuni cu persoane s-a produs în localitatea Murighiol, județul Tulcea. Planul Roșu de intervenție al ISU a fost activat. 

Având în vedere numărul ocupanților, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea echipajelor medicale la fața locului.

Până la acest moment, 2 persoane ar fi grav rănite

Pentru gestionarea situației, în zona respectivă au fost trimise o ambarcațiune pentru transport scafandri și 3 ambulanțe ale serviciului județean de ambulanță. Totodată, în sprijinul echipajelor angrenate în misiunea de salvare, la locul incidentului a fost trimis și un elicopter SMURD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel