Planul lui Putin de 9 mai. Expert militar: Pentru a câștiga acest război mai are două opțiuni

Planul lui Putin de 9 mai. Expert militar: Pentru a câștiga acest război mai are două opțiuni / Foto: Kremlin.ru
Planul lui Putin de 9 mai. Expert militar: Pentru a câștiga acest război mai are două opțiuni / Foto: Kremlin.ru

Marian Zidaru, expert militar, a vorbit despre planurile lui Vladimir Putin de 9 mai.

Astăzi, 9 mai, Rusia sărbătorește așa-zisa Zi a Victoriei. În Piața Roșie are loc o paradă în care Vladimir Putin își etalează tehnica militară. Ziua dă fiori lumii întregi pentru că nimeni nu știe la ce să se aștepte din partea liderului de la Kremlin, mai ales că experții au spus în mod repetat că Putin are nevoie de o victorie în această zi, iar reușitele armatei lui Putin în Ucraina nu se ridică la așteptările președintelui rus. Despre ce planuri ar putea avea Vladimir Putin în această zi a vorbit și expertul militar Marian Zidaru la Realitatea Plus.

"Eu nu cred că va fi ceva spectaculos, dar, mă rog, tot ceea ce va spune și tot ceea ce se va întâmpla în Piața Roșie din Moscova va fi pentru a arăta forța Rusiei, pentru a arăta că armata rusă luptă în continuare, așa cum a luptat acum 77 de ani împotriva nazismului și va fi un discurs în care Putin va pune accent pe faptul că Armata Roșie, oricât de multe sacrificii ar face, va ieși victorioasă din acest război. Își va etala tehnica de luptă, cea mai modernă. La loc de cinste vor sta forțele nucleare sovietice cu rachetele Ians, Lava și eventual ultima rachetă - Sarmat, care însă deocamdată nu este operațională, va fi și tehnică de luptă reprezentată de trupe de lupte terestre.", a declarat Marian Zidaru.

Va anunța Putin mobilizarea generală?

Întrebat dacă Putin ar putea anunța de 9 mai o mobilizare generală a rușilor, expertul militar a răspuns: "Sincer nu cred că va anunța mobilizare, dar în orice caz va încerca să mobilizeze poporul rus de partea operației din Ucraina, arătând într-un fel că patria este în primejdie și că poporul rus trebuie să se mobilizeze. E posibil să recurgă la acest gest, dar nu cred că o va face cu această ocazie. El practic pentru a câștiga acest război mai are două opțiuni: 1. Mobilizarea generală, 2. Folosirea armamentului nuclear. Deocamdată nu cred că va face așa ceva, dar este de așteptat să o facă în perioada următoare. De fapt, acest 9 mai va fi pentru a demonstra că armata rusă controlează situația, obține victorii și totul este cât se poate de bine în Ucraina".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel