Planul de pace american în Orientul Mijlociu: Pompeo se teme că va fi primit cu scepticism

Secretarul de stat american Mike Pompeo se teme că viitorul plan de pace al Statelor Unite pentru Orientul Mijlociu, pregătit de ginerele lui Donald Trump, va fi primit cu scepticism fiind considerat 'inacceptabil', a relatat duminică Washington Post, citat luni de France Presse.

Aspectele economice ale acestui plan destinat să rezolve conflictul israeliano-palestinian urmează a fi dezvăluite la 25 şi 26 iunie la o conferinţă organizată la Manama, în Bahrein. El a fost deja respins de palestinieni, care consideră că Washingtonul nu este un interlocutor credibil din cauza sprijinului său neclintit pentru Israel. Planul 'poate fi respins', a declarat marţi Mike Pompeo, la o întâlnire privată cu Conferinţa preşedinţilor principalelor organizaţii evreieşti americane, potrivit Washington Post.

'Poate că, în cele din urmă, oamenii vor spune 'Nu este deosebit de original, nu funcţionează bine mai ales pentru mine', adică 'are două lucruri bune şi nouă rele', nu, mulţumesc', a relatat ziarul citând o înregistrare audio a întâlnirii la care a avut acces. 'Înţeleg de ce oamenii cred că este vorba despre un acord care doar israelienilor le-ar plăcea', a spus Pompeo, potrivit Washington Post, citat de Agerpres.

'Înţeleg această percepţie', a adăugat el, printre altele. Ginere şi consilier al preşedintelui american Donald Trump, Jared Kushner pregăteşte de luni de zile planul Statelor Unite pentru a rezolva conflictul israeliano-palestinian. El a spus că doreşte să aştepte rezultatele alegerilor israeliene din aprilie şi sfârşitul Ramadanului la începutul lunii iunie pentru a-l prezenta. Dar în faţa incapacităţii premierului israelian Benjamin Netanyahu, un aliat apropiat al lui Trump, de a forma o coaliţie guvernamentală, parlamentul israelian a votat miercurea trecută propria dizolvare şi alegătorii vor fi din nou chemaţi la urne la 17 septembrie. Palestinienii boicotează administraţia SUA de când preşedintele Donald Trump a trecut peste decenii de consens recunoscând Ierusalimul drept capitala Israelului în decembrie 2017. Ei consideră de asemenea Ierusalimul drept capitala statului la care aspiră. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel