Planul conservatorilor împotriva Papei Francisc e în mişcare. George Pell, cardinal australian: Acest pontificat, un dezastru. O catastrofă!

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Cardinalul australian George Pell, unul dintre membrii facţiunii conservatoare din cadrul Bisericii Romano-Catolice, decedat recent, ar fi publicat un memoriu secret în care numeşte pontificatul Papei Francisc drept o catastrofă. 

Lansat anul trecut sub pseudonimul "Demos", documentul îl acuză pe papa Francisc de tăcere asupra unor probleme morale, între care deschiderea Bisericii Catolice germane faţă de comunitatea LGBTQ, hirotonirea femeilor şi comuniunea pentru persoanele divorţate.

"Comentatori ai fiecărei şcoli, dacă din diferite motive...sunt de acord că acest pontificat este un dezastru în majoritatea sau multor privinţe; o catastrofă", începe memoriul.

"Deciziile şi politicile sunt adesea 'politically correct', dar au existat eşecuri grave în sprijinirea drepturilor omului în Venezuela, Hong Kong, China continentală, iar acum în invazia rusă", se mai spune în document, conform Agerpres.

"Aceste probleme ar trebui să fie revizuite de următorul papă. Prestigiul politic al Vaticanului este acum la un nivel scăzut", se mai spune în text.

Memoriul, publicat de un jurnalist italian



Jurnalistul italian Sandro Magister, chiar el un catolic conservator, care a dat în trecut publicităţii o serie lungă de documente autentice ale Vaticanului, a dezvăluit pe blogul său "Settimo Cielo" faptul că cardinalul Pell ar fi autorul acestui memoriu.

"A vrut să-l public", a declarat joi Sandro Magister pentru Reuters.

George Pell, care a petrecut mai mult de un an în închisoare înainte de a fi achitat de acuzaţiile de abuzuri sexuale în Australia natală, a murit marţi seara într-un spital din Roma în urma unei insuficienţe cardiace.

Părintele Joseph Hamilton, secretarul personal al cardinalului Pell, a refuzat să comenteze informaţia publicată de Magister, spunând într-un mesaj că "sunt mai preocupat de durerea mea".

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a declarat că nu doreşte să facă niciun comentariu.

Lui Pell părea să-i placă în plan personal vederile liberale ale papei Francisc, însă nu modul în care acesta conducea Biserica Catolică, notează Reuters. Papa Francisc şi-a exprimat sprijinul pentru Pell în timpul procesului pentru abuzuri sexuale şi, în ziua în care acesta a fost achitat, a dedicat slujba de dimineaţă tuturor celor care suferă în urma unor condamnări nedrepte, pe care le-a comparat cu persecuţiile îndurate de Iisus. 

CITEŞTE ŞI Conservatorii de la Vatican, plan pentru a-l face pe Papa Francisc să demisioneze. Cardinal: Vor pune o presiune atât de mare încât nu va avea de ales

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel