Planul Cehiei: Redeschidere în 5 pași, începând cu 20 aprilie

Republica Cehă a anunțat planul de a renunța la măsurile de restricție impuse de coronavirus, în trend cu alte țări europene.

Republica Cehă a anunțat planul de a renunța la măsurile de restricție impuse de coronavirus, în trend cu alte țări europene, conform The Guardian. Planul are cinci etape, începe pe 20 aprilie și se termină pe 8 iunie.

Țara cu 10,7 milioane locuitori are 6.101 cazuri de infectare și 161 de decese cauzate de Covid-19. „Epidemia arată un trend descendent", a spus ministrul adjunct al Sănătății, Roman Prymula.

Subliniind planul de a redeschide țara, vicepremierul Karel Havlíček a declarat: „Scenariul implică faptul că coronavirusul este sub control, așa cum este acum. Ar putea exista schimbări".

Primele afaceri se redeschid pe 20 aprilie

Havlíček a declarat că primele afaceri care se vor deschide pe 20 aprilie vor fi piețele în spații deschise și atelierele precum croitoriile sau cizmăriile. Căsătoriile cu până la 10 persoane vor fi de asemenea permise, iar atleții profesioniști se vor putea antrena, dar în grupuri mai restrânse.

Magazinele mici care nu se află în mall-uri vor putea să revină la treabă pe 27 aprilie. Magazinele mai mari din afara centrelor comerciale și centrele de fitness fără vestiare se vor redeschide pe 11 mai, în timp ce restaurantele și barurile vor putea să servească doar pe terase, de pe 25 mai.

În aceeași zi, guvernul ceh va permite redeschiderea frizeriilor și saloanelor, muzeelor, galeriilor și părților din aer liber ale grădinilor zoologice.

Ultima etapă, pe 8 iunie

Mall-urile, restaurantele, barurile, hotelurile, cinematografele, castelele, grădinile zoologice, evenimentele culturale și sportive cu până la 50 de participanți, precum și nunțile cu mai mulți invitați vor reveni pe 8 iunie.

Ministrul educației, Robert Plaga, a spus că executivul va da drumul gradual școlilor și universităților, de pe 20 aprilie. Cu toate acestea, redeschiderea completă nu ar avea loc înainte de vacanța de vară, care începe pe 1 iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel