Planul B al Rusiei, după sistarea afacerii Mistral

Foto: rtl.fr
Foto: rtl.fr

Rusia intenționează să construiască propriile nave de război, similare celor pe care Franța urma să le livreze Moscovei, a anunțat ministrul rus pentru Industrie și Comert, Denis Manturov, citat de RIA Novosti, potrivit Reuters.

Afacerea Mistral este foarte importantă pentru forța navală a Rusiei, care nu dispune de portelicoptere precum cele pe care Franța urma să i le livreze în baza unui contract semnat în 2011.

Armata Moscovei are nevoie de astfel de nave amfibii pentru a-și proiecta puterea militară pe uscat de la o distanță sigură. 

Palatul Elysee a anunțat săptămâna trecută că, având în vedere evoluțiile negative ale crizei din Ucraina, Franța a decis să suspende livrarea primei nave Mistral către Rusia.

Rusia și Franța au semnat în 2011 un contract de 1,2 miliarde de euro pentru construirea a două nave de tip Mistral la Șantierele STX din Saint-Nazaire pentru Marina rusă, denumite de armata rusă Vladivostok și Sevastopol. Prima navă — Vladivostok — urma să fie predată Rusiei în toamna lui 2014, iar cea de-a doua — Savastopol — în toamna lui 2015.

Scandal și stupefacție în Franța, după eșecul afacerii Mistral

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel