Planul anti-români, desființat de Juncker. Amenințarea șefului Comisiei Europene

Noul președinte al Comisiei Europene l-a avertizat pe premierul britanic David Cameron că nu este dispus să facă niciun compromis în problema liberei circulații în interiorul granițelor Uniunii Europene.

Juncker își începe mandatul într-o atmosferă politică beligerantă, întreținută de premierul britanic și planurile acestuia de a plafona numărul de imigranți care muncesc în Marea Britanie. La planul lui Cameron par să achieseze și francezii. Parisul intenționează să inițieze două legi prin care își rezervă dreptul să refuze intrarea pe teritoriul său a imigranților considerați o amenințare.

UE dă în clocot: România, vizată de un plan extrem al marilor puteri

Președintele ales al Comisiei Europene îl acuză pe David Cameron că încearcă să "distrugă" regulile care permit imigranților din Uniunea Europeană să trăiască și să muncească în orice țară a blocului.

Reacția lui Juncker este o lovitură pentru Cameron, care vrea să reformeze relația Marii Britanii cu Bruxellesul înaintea unui referendum referitor la ieșirea sau rămânerea Insulei în UE.

"Nu sunt pregătit să schimb libertatea de circulație. Dacă distrugem libertatea de mișcare, celelalte libertăți ale noastre vor cădea. Nu sunt dispus să fac un compromis", a spus Juncker, citat de presa britanică.

Război între Cameron și Barroso în UE: miza pentru România

El a adăugat că orice tentativă de a dezbate beneficiile de care muncitori străini au parte ar fi în linie cu tratatele europene. "Statele membre sunt libere să preia inițiativa atâta timp cât aceste inițiative sunt în linie cu tratatele UE", a arătat Juncker.

Comisia Europeană condusă de Juncker a primit miercuri votul de validare al Parlamentului European. David Cameron s-a opus anul acesta alegerii lui Juncker la șefia Executivului European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel