Planta de primăvară, miraculoasă pentru bolnavii de inimă, plămâni, cancer sau stomac

Planta de primăvară, miraculoasă pentru bolnavii de inimă, plămâni, cancer sau stomac / Foto: Pixabay, de Sasha Rzhondkovsky
Planta de primăvară, miraculoasă pentru bolnavii de inimă, plămâni, cancer sau stomac / Foto: Pixabay, de Sasha Rzhondkovsky

Există o plantă de primăvară care face minuni pentru bolnavii de inimă, plămâni, cancer sau stomac.

Leurda este planta care apare primăvara și face minuni pentru bolnavii de inimă, plămâni, cancer sau stomac. Este cel mai bun detoxifiant și tratează şi vindecă şi alte boli, scrie Realitatea.net. Iată cele mai importante beneficii ale leurdei pentru organismul nostru.

Beneficiile leurdei

1. În primul rând, leurda este recomandată pentru detoxifierea organismului. Planta este cunoscută pentru rolul ei depurativ şi diuretic. Aceasta curăţă sângele, ficatul, rinichii şi vezica, stomacul şi intestinele. Se recomandă o cură cu salată de leurdă, timp de 3-4 săptămâni.

2. Totodată, leurda este folosită și ca un remediu pentru cancer. Se pare că aceasta stimulează sistemul imunitar, iar compuşii pe bază de sulf şi seleniu au o acţiune antitumorală puternică. Pentru prevenirea şi combaterea cancerului se recomandă consumarea frunzelor de leurdă proaspete, în salată.

3. Leurda este eficientă și în cazul bolilor de inimă. Planta este un bun vasodilatator, reglează bătăile inimii, tonifică muşchiul inimii, menţine elasticitatea vaselor de sânge şi împiedică formarea cheagurilor. În cazul în care aveți boli de inimă este recomandat să consumaţi 2 linguriţe de ulei de leurdă de câte 4 ori pe zi. Se iau înainte de masă, iar cura ar trebui să dureze timp de cel puţin o lună pentru a avea efect benefic asupra inimii.

4. Specialiștii spun că leurda poate trata și astmul. Se pare că substanţele care se găsesc în leurdă au efecte bronhodilatatoare, expectorante şi antiseptice, care-i ajută foarte mult pe astmatici. În plus, planta are şi substanţe antivirale şi antibiotice. Astfel, poate fi folosită cu încredere pentru tratarea bronşitelor, virozelor, gripelor sau a pneumoniilor, boli destul de întâlnite primăvara, atunci când vremea este destul de schimbătoare.

5. Leurda este bună și pentru stomac. Conţine substanţe cu proprietăţi vermifuge, care ajută la eliminarea paraziţilor intestinali şi reface flora intestinală. Este recomandată în tratarea colitelor, a constipaţiilor cronice, a diareei, a dizenteriei, a indigestiilor, a balonărilor etc. În cazul în care aveți astfel de probleme, trebuie să știți că se recomandă curele cu salată de leurdă timp de o lună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel