Plângere penală pe numele lui Tăriceanu! DNA, sesizată

Uniunea Creştin Democrată din România (UCDR) a depus pe 14 aprilie o plângere prealabilă la DNA împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu pentru abuz în serviciu, prin întârzierea intenţionată, privind adoptarea la Senat a propunerilor legislative, care amendează alegerile locale în două tururi de scrutin a primarilor, potrivit unui comunicat remis de partid.

UCDR îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu de abuz în serviciu, cu privire la iniţiativa legislativă L612/2015: Propunere legislativă privind modificarea şi completarea Legii administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr.215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali.

Preşedintele Senatului a primit în data de 02.02.2016 proiectul legislativ, privind alegerile locale ale primarilor din România în două tururi de scrutin din 05.06.2016, în care avea ca termen perioada de timp de 45 zile pentru dezbatere şi adoptare. Acest termen a expirat în data de 18.03.2016 şi a fost "prelungit şi tergiversat premeditat" la 60 zile, termen ce a expirat în data de 02.04.2016, se arată în comunicatul UCDR.

"Considerăm că Preşedintele Senatului Domnul Călin Anton Popescu Tăriceanu, în vederea înlăturării acestei oportunităţi de alegeri în două tururi de scrutin, privitoare la desemnarea prin vot a viitorilor edili din fruntea localităţilor din România, încalcă în mod abuziv şi flagrant dreptul pricipiului de egalitate de şanse în competiţia electorală a partidelor noi, privind dreptul la un vot corect şi echitabil." este de părere Valentin Licxandru, preşedinte UCDR.

Reprezentanţii partidului susţin că Tăriceanu, "prin funcţia pe care o deţine are calitatea de funcţionar public şi săvârşeşte infracţiunea de abuz în serviciu prin întârzierea intenţionată, privind adoptarea la Senat a propunerilor legislative, care amendează alegerile locale în două tururi de scrutin a primarilor şi refuză cu obstinaţie să introducă pe ordinea de zi două iniţiative legislative, care au nevoie urgentă de dezbatere".

Potrivit UCDR, termenele de adoptare au fost decalate tot prin abuz pentru a nu permite legii să producă efecte înaintea alegerilor locale din 2016.
Diana Popescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel