Plângere penală împotriva preşedintelui CNAS

Societatea de Medicină de Familie Arad vrea să depună plângere penală împotriva preşedintelui CNAS.

Societatea de Medicină de Familie Arad intenţionează să depună o plângere penală împotriva preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Laurenţiu Teodor Mihai, pe care îl acuză de faptul că, prin declaraţiile pe care le-a făcut în cursul dezbaterilor la Legea bugetului pe 2018, în cadrul Comisiei de sănătate a Parlamentului, alocările bugetare pe sănătate au scăzut semnificativ, conform preşedintelui SMF Arad, dr Adrian Dărăbanţiu.

'Întreaga conducere a SMF Arad ne vom întâlni în cursul serii, miercuri, pentru a discuta cu privire la plângerea penală pe care dorim să o facem împotriva preşedintelui CNAS, Laurenţiu Teodor Mihai. Am discutat deja cu mai mulţi avocaţi, care ne-au asigurat că ne vor acorda tot sprijinul în demersul nostru', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, dr Adrian Dărăbanţiu. În ceea ce priveşte actele adiţionale la contractele cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, Dărăbanţiu a precizat că SMF Arad a lăsat la latitudinea medicilor de familie să semneze sau nu aceste documente, pe considerentul că 'nu este normal ca pacienţii să sufere datorită unor chestiuni care nu ţin de ei'.

Potrivit reprezentanţilor CJAS Arad, un singur medic nu a semnat actele adiţionale la contractele pe anul 2017. 'Din totalul de 250 de medici de familie care au activat în judeţul Arad anul trecut, 249 au semnat actele adiţionale pentru acest an, astfel că pacienţii nu vor avea de suferit. Un singur medic nu a semnat actul adiţional, deoarece doreşte să treacă la un alt furnizor de servicii medicale', a declarat la rândul său pentru Agerpres, dr. Gheorghe Domşa, preşedinte-director general al CJAS Arad.

Acesta a mai precizat că, în urma verificărilor informatice făcute de reprezentanţii CJAS, s-a constatat că toţi medicii de familie care, conform programului, trebuiau să se afle în cabinetele lor, sunt la muncă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel